Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Μνημόσυνο σε κλίμα οδύνης για το δυστύχημα στο λούνα παρκ: «Θα παραμείνω όρθιος για να μην χαθεί άλλο παιδί»

Μνημόσυνο σε κλίμα οδύνης για το δυστύχημα στο λούνα παρκ: «Θα παραμείνω όρθιος για να μην χαθεί άλλο παιδί»


Σε κλίμα οδύνης στη Βέροια, οικογένεια και φίλοι τέλεσαν το μνημόσυνο του 19χρονου Γιάννη που βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, με τον πατέρα του του άτυχου νέου να δηλώνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να πληρώσουν οι ένοχοι για την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά του.

Η εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Καλλιθέα της Βέροιας γέμισε από συγγενείς, φίλους και συμμαθητές του 19χρονου που μαζί με την οικογένεια, τέλεσαν το μνημόσυνο για τον 19χρονο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του σημείωσε πως δε σταματήσει τον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει μέχρι να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού του και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας να λογοδοτήσουν.

Πλέον στα χέρια του έχει και το πόρισμα από την ιδιωτική εταιρεία πιστοποίησης για τα παιχνίδια στο λούνα παρκ, το οποίο συγκλίνει με το πόρισμα του πραγματογνώμονα που διόρισε ο εισαγγελέας, στα οποία γίνεται αναφορά για την ακαταλληλότητα των παιχνιδιών του πάρκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λόγω της κατάστασης των μηχανημάτων σκοτώθηκε το παιδί»

Αποφασισμένος να φτάσει την υπόθεση του θανάτου του γιου του μέχρι τέλους είναι ο Γιώργος Καϊμπαλής, πατέρας του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Στο πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα προκύπτουν ευθύνες του Δήμου. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως εάν το φονικό παιχνίδι —στο οποίο ανέβηκε ο 19χρονος— είχε ελεγχθεί βάσει όσων προβλέπονται στην υπουργική απόφαση, τότε θα ήταν αδύνατον να εγκριθεί.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και ο πραγματογνώμονας της ιδιωτικής πιστοποιημένης εταιρείας, επισημαίνοντας ότι η νομοθεσία απαιτεί σε τέτοια παιχνίδια να γίνεται περιοδικός έλεγχος κάθε οκτώ μήνες, κάτι που δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα πως πραγματοποιήθηκε.

Τις επόμενες ημέρες οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της τραγωδίας στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας.

«Θα πάνε φυλακή όλοι αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται, είτε από παράλειψη καθήκοντος, είτε επειδή είχαν σάπια μηχανήματα, είτε επειδή έδιναν ψεύτικες βεβαιώσεις. Ξεκαθαρίζει απόλυτα ο διορισμένος από την εισαγγελία επιθεωρητής – εμπειρογνώμονας ότι δια της παραλείψεως και λόγω της κατάστασης των μηχανημάτων σκοτώθηκε το παιδί. Ο Δήμος ήταν υποχρεωμένος να σφραγίσει το συγκεκριμένο παλιομάγαζο. Ο ίδιος ο Δήμος έδωσε άδεια το 2023 στο συγκεκριμένο λούνα παρκ. Έδωσε άδεια ο Δήμος, όπου πάνω στα έγγραφα γράφει ότι ο αρχικός τεχνικός έλεγχος θα προσκομιστεί, τα διάφορα πιστοποιητικά θα προσκομιστούν. Δούλεψε όλο το 2023 φέρνοντας σε κίνδυνο χιλιάδες παιδιά», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega, ο πατέρας του Γιάννη, Γιώργος Καϊμπαλής.

«Έθαψα δύο μέτρα παλικάρι»

«Η αθλιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχει φροντίσει μα στείλει ούτε έναν λειτουργό για να μπορέσει να πει πέντε πράγματα ανθρώπινα σε αυτήν την οικογένεια. Είναι ανύπαρκτοι όλοι. Εμένα αυτό μου δημιουργεί μεγαλύτερο μίσος. Αυτή την πολιτική να την εφαρμόσουν στα σπίτια τους, να δουν τι σημαίνει χάνω παιδί. Ποιος θα ‘φτιάξει’ αυτά τα παιδιά; Ποιος θα μπορέσει να πάρει από τη μνήμη αυτό που είδαν με την μητέρα τους; Ποιος; Αυτοί οι αλήτες; Και όσο δε γι΄αυτούς τους τύπους με τις γραβάτες, που είναι αιρετοί και σε 2-3 χρόνια θα είναι στα σπίτια τους, το δικό μου το παιδί δεν θα είναι στο σπίτι του. Έθαψα δύο μέτρα παλικάρι. Θα γίνει ο θάνατος του Γιάννη η αλλαγή σε πολλά πράγματα σε αυτόν τον τόπο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ήρθε σε επικοινωνία με τη δήμαρχο, είπε:

«Η συγκεκριμένη προσπαθεί να βρει πολιτικά στηρίγματα, εμένα δεν με αφορά. Έχει όμως δύο παιδιά. Εγώ είχα τρία, έχω δύο και ένα στην καρδιά μας. Θα μπορούσαμε να συγχωρέσουμε τον οποιοδήποτε, αλλά όταν προσπαθούν πάνω στο θάνατο του παιδιού μου να κάνουν πολιτική, εκεί δεν αντιλαμβάνονται τι μπορεί να συμβεί».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Καϊμπαλή:

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Μαγαζίνο

ΚΑΡΤΑ ΙΕΡΕΙΑ Επανασύνδεση. Μήπως αναρωτιέσαι για το αν σε σκέπτεται το πρώην ταίρι σου; Το έδαφος στρώθηκε, το πρόσωπο που αγαπάς έρχεται ανανεωμένο και...