Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαλούμ για το πόθεν έσχες

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαλούμ για το πόθεν έσχες


Εν μέσω έντασης ολοκληρώθηκαν αργά το Σάββατο (21/9) οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής, με αφορμή την πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η συγκεκριμένη πρόταση υπερψηφίστηκε με 87 ψήφους έναντι 84, αλλά προκάλεσε την έντονη αντίδραση μελών της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη οι οποίοι τελικά αποχώρησαν.

«Η εισήγηση στο Συνέδριο είναι στα έγγραφα για την έγκριση της υποψηφιότητας να συμπεριλαμβάνεται και απλή δήλωση πόθεν έσχες» εξήγησε για το ζήτημα ο εκπρόσωπος Τύπου, Παυσανίας Παπαγεωργίου, εξηγώντας πως «το σύνολο των εγγράφων που θα συνοδεύουν την υποψηφιότητα θα εγκριθούν από το Συνέδριο» και να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

«Αρμόδιο για την έγκριση ή την απόρριψή του είναι το Συνέδριο. Η παραλαβή των υποψηφιοτήτων δεν σημαίνει εκείνη την ώρα έγκριση των εγγράφων. Αν τα έγγραφά σου δεν υπάρχουν, δεν θα σηκωθείς» να μιλήσεις στο συνέδριο, κατέληξε, το οποίο προγραμματίζεται για τις 1-3 Νοεμβρίου.

Από τη πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «μαζί με την υποψηφιότητα κατατίθεται και η δήλωση πόθεν έσχες, όπως κατατίθεται στις αρμόδιες Αρχές», περιγράφοντας πως «δεν κόβεται κανείς, αλλά δεν θα είναι και κάτω από το τραπέζι όλα αυτά που ακούγονται τόσο καιρό. Και το ίδιο λέω και για τον εαυτό μου».

«Μαζί με την υποψηφιότητα κατατίθεται και η δήλωση πόθεν έσχες, όπως κατατίθεται στις αρμόδιες Αρχές» συμπλήρωσε ο κ. Σπίρτζης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προϋπόθεση υποβολής υποψηφιότητας, όπως ισχύει με τις 30 υπογραφές.

Αναλυτικά, η πρόταση Σπίρτζη

Η διαφάνεια, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, απέναντι σε κάθε πολίτη είναι αξιακή αρχή του κόμματός μας. Σήμερα, μετά την τραυματική εικόνα των αναφορών και των υπονοουμένων για «μαύρα» ταμεία και διαρροών στοχοποίησης συντρόφων είναι επιτακτική ανάγκη για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι ούτε το κόμμα μας ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε.

Σε αυτό το πλαίσιο οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος θα καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους το πόθεν έσχες που έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να δημοσιοποιηθούν στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πριν την αναγόρευσή τους από το Συνέδριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μπαρνιέ – Αναλυτικά οι υπουργοί

Ισραήλ: Νέο κύμα επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Σοφία Ιαντερόσα: Μεταγραφή επιπέδου Champions League για τον Βόλο – Φωτογραφίες



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...