ΥΛΙΚΑ (για 4 µερίδες)
½ κουταλάκι µαστίχα αλεσµένη
½ κουταλάκι µέχλεπι αλεσµένο
1 φακελάκι βανίλια
200 γρ. τυρί φλαούνας τριµµένο
100 γρ. κεφαλοτύρι τριµµένο
100 γρ. χαλλούµι τριµµένο
200 γρ. ηλιανθέλαιο
5 αυγά
100 γρ. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
1/3 φλυτζανιού φύλλα φρέσκου δυόσµου ψιλοκοµµένα
300 γρ. αλεύρι
3 κουταλάκια µπέικιν πάουντερ
150 γρ. σταφιδάκια
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη για γαρνίρισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνετε μια φόρμα για 12 μάφινς ή 12 ατομικές φόρμες για μάφινς.
Βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μέχλεπι και τη βανίλια και αναμειγνύετε καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα τυριά και αναμειγνύετε απαλά.
Τέλος προσθέστε τα σταφιδάκια και τον δυόσμο.
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα των μάφινς μέχρι τα 2/3 της φόρμας.
Ψήνετε για 20-25 λεπτά και ελέγξτε αν είναι έτοιμα βάζοντας ένα ξυλάκι για σουβλάκι στο κέντρο του μάφιν. Αν βγει καθαρό και δεν είναι υγρό τότε είναι έτοιμο.
Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε 10 λεπτά να κρυώσουν.
Βγάζετε τα μάφινς από τη φόρμα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!