Το φρέσκο και καλής ποιότητας ψάρι είναι το Α και το Ω για ένα πεντανόστιμο πιάτο με ψάρια και θαλασσινά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς που μένουμε στις μεγάλες πόλεις δεν έχουμε τη δυνατότητα να προμηθευόμαστε ολόφρεσκο ψαράκι της πρωινής ψαριάς. Ή μήπως όχι; Το κλεινόν άστυ και η συμπρωτεύουσα μας δίνουν στην πραγματικότητα την ευκαιρία να απολαύσουμε φρέσκο ψάρι, αφού είναι πολλοί εκείνοι οι επαγγελματίες ιχθυοπώλεις που φροντίζουν για αυτό με μεράκι και αφοσίωση στη δουλειά τους. Εμείς επιλέξαμε 8 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τους παρουσιάζουμε παρακάτω:
1. Ο Μυτιληνιός: για ψάρια που έρχονται από τις Κυκλάδες, την Κοιλάδα Αργολίδας και φυσικά από τη Μυτιλήνη, Παπάγου 141, Ζωγράφου, τηλ. 6983 772894.
2. Θαλασσόκηπος – Ιχθυοπωλείο Δημητριάδη: ξεχωρίζει για τη μεγάλη ποικιλία από όστρακα, Μενεξέ 19, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 235220.
3. Η Πάρος: για σκάρους από την Κάρπαθο, Ναυαρίνου 8, Πειραιάς, τηλ. 210 4124741.
4. Ιχθύων Αγορά: για τα φιλεταρισμένα ψαρικά που μπορούν ακόμα και να σας τα μαγειρέψουν, Μαυρομιχάλη 62, Πολίχνη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 640100.
5. Κρετσής: για τα έτοιμα μαγειρευτά ψάρια και θαλασσινά, Λεωφ. Σαλαμίνος 32, Κερατσίνι, τηλ. 210 4006060.
6. Εν Θαλάσση: για φρέσκο ψάρι & ψητό και για τα ψάρια που φέρνουν από το δικό τους καΐκι, 17ης Νοέμβρη 53, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2314 040005.
7. Καϊκάκι: για τα μεγάλα, Α κατηγορίας ψάρια που φέρνει, Αθηνάς 42, εντός της Βαρβακείου αγοράς, τηλ. 6982 345945.
8. Μπαρμπουνάκης: για τα «διαστημικά» ψάρια που διαθέτει, 28ης Οκτωβρίου 4, Ψυχικό, τηλ. 210 6743639.
Το άρθρο της εβδομάδας
CUCINA CARUSO
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!