Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

7 συμβουλές για να μαγειρεύετε οικονομικά

7 συμβουλές για να μαγειρεύετε οικονομικά


Η κουζίνα είναι το μέρος, όπου καταναλώνουμε μεγάλο μέρος της ενέργειας που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας, αφού το 14% της απώλειας πηγαίνει στη μαγειρική και το 17% στη συντήρηση του φαγητού και των πρώτων υλών. Αν μέσα σε αυτά τα ποσοστά υπολογίσουμε και την προετοιμασία θα φτάσουμε σε ένα ποσοστό άνω του 35%. Γι’ αυτό και σας συγκεντρώσαμε έξυπνους τρόπου για να μαγειρεύετε όσο πιο οικονομικά γίνεται.

Το μέγεθος του σκεύους είναι πολύ σημαντικό: Επιλέγουμε σωστό σκεύος για κάθε εστία, διότι σε διαφορετική περίπτωση έχουμε απώλεια της τάξεως του 40%.

Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι: Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να εξοικονομήσουμε έως και 300 ευρώ/χρόνο.
Σύμφωνα με υπολογισμούς για ένα απλό φαγητό (μερίδα δύο ατόμων) σε γκάζι ξοδεύουμε σε μόλις 10 λεπτά 0,30 ευρώ αν έχουμε κλειστό το καπάκι, ενώ με ανοιχτό το καπάκι ξοδεύουμε 0,42 ευρώ. Αν η ποσότητα του φαγητού αφορά μία οικογένεια, σε μία συμβατική ηλεκτρική κουζίνα χρειάζεται μία ώρα για να γίνει και τότε το επίμαχο ποσό μπορεί να φτάσει έως και 300 ευρώ.

Δεν ανοίγουμε συνέχεια το ψυγείο: Ο μέσος άνθρωπος ανοίγει την πόρτα του ψυγείου περίπου 15 με 20 φορές την ημέρα και αν σας φαίνεται μικρός ο αριθμός σκεφτείτε ότι αυτό μεταφράζεται σε 5.000 φορές το χρόνο και σε ό,τι αφορά το ρεύμα μπορεί να σπαταλάτε γύρω στα 70 ευρώ.

Δεν χρησιμοποιούμε σκεύη με στραβό πάτο: Καταναλώνουμε περίπου 50% περισσότερη ενέργεια για να ετοιμάσουμε το φαγητό, ξοδεύοντας έτσι περισσότερα χρήματα.

Υπάρχει ένας οικονομικός τρόπος για να ζεστάνουμε το φαγητό μας: Στον φούρνο θα χρειαστούν 45 λεπτά ή 1,35 ευρώ, στα μικροκύματα οκτώ λεπτά ή 0,06 ευρώ. Ζεσταίνοντας, λοιπόν, το φαγητό μιας οικογένειας έστω για μία φορά, κάθε ημέρα, για ένα χρόνο, ο φούρνος θα κοστίσει περίπου 492 ευρώ, ενώ τα μικροκύματα 22 ευρώ.

Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου: Όταν μαγειρεύουμε είναι σημαντικό να μην ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, αφού η απώλεια ενέργειας είναι μεγάλη.

Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τις πρώτες ύλες: Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος σχεδόν στο μισό.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη πραγματοποίησαν μια σπάνια βραδινή εμφάνιση. Το ζευγάρι έδωσε το «παρών», το βράδυ της Τρίτης 10/12, στο πολυτελές...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας και καθηγητής υποκριτικής. Ο πολυπράγμων Βασίλης Μαυρογεωργίου κατορθώνει με μαεστρία και να μεταπηδά από τον έναν ρόλο στον άλλον και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

του Δημήτρη Διατσίδη Φωτογραφία: Βασίλης Κωστάκος, Studio B42 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ   Δεν γνωρίζω αν ο κ. Μάνος Κουτσουνάκης της πολύ δραστήριας εταιρίας MUVUS άκουγε...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε οριστική συμφωνία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη ήρθαν οι ιθύνοντες του συλλόγου. Ο 56χρονος προπονητής έδωσε...