Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καταφέρει να δούμε για λίγο αυτόν τον μικρό δορυφόρο της Μήλου παίρνοντας το καραβάκι από το μεγαλύτερο νησί για μονοήμερη εκδρομή. Όμως, η Κίμωλος, έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Από τα γραφικά, κάτασπρα σοκάκια της λιλιπούτειας χώρας της, μέχρι τα κρυστάλλινα και παγκοσμίου φήμης πια νερά της, αφού την τελευταία χρονιά άρχισε να εμφανίζεται στης κορυφή λιστών οργανισμών και ιστοσελίδων του εξωτερικού ως το νησί “με τα πιο καθαρά νερά του κόσμου”, μέχρι σπηλιές, μονοπάτια πεζοπορίας, μέρη ”για φωτογραφία” σχεδόν σε κάθε γωνιά, αλλά και μια νόστιμη κουζίνα, που μπορεί να αρχίζει με τη λαχταριστή λαδένια, μα δεν τελειώνει όμως εκεί.
Sardis Restaurant (της Μπέμπας)
Από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά στέκια του νησιού, με τη ”Μπέμπα” να φημίζεται για τις σπιτικές της γεύσεις. Κι έτσι είναι, αφού εκεί τρώμε όπως θα έτρωγαν και στο σπίτι τους οι Κιμωλιάτες. Δοκιμάσαμε παστιτσάδα, μια γενναιόδωρη μερίδα κόκορα και ζυμαρικών, μοσχαρίσια μπιφτεκάκια με τραγανές και πεντανόστιμες τηγανητές πατάτες, κι ένα πολύ γευστικό λαδερό, κοκκινιστές μελιτζάνες με βασιλικό, που πραγματικά έκλεψε την παράσταση παρά την απλότητά του.
Αλυκή Κιμώλου, Κίμωλος, 840 04
Η αυλή του Σάμπλου
Πάνω στην κεντρική πλατεία, διασχίζεις τη σάλα του εστιατορίου και βρίσκεσαι σε μια πολύ καλά κρυμμένη, καλοκαιρινή αυλή που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί. Μπορεί το όνομα του μαγαζιού να σας θυμίσει κάτι, αφού λίγο πιο κάτω, υπάρχει ένα ντέλι με το ίδιο όνομα, που πουλά βαζάκια και άλλα καλούδια, τυριά, κρέατα κλπ., όλα τα οποία τα παράγει η ίδια οικογένεια. Και τα ίδια προϊόντα βρίσκουμε και στα πιάτα τους. Δοκιμάσαμε αφράτα κεφτεδάκια από ζυγούρι και μια ελαφριά και γευστική, κοκκινιστή ζυγουρομακαρονάδα. Τα συνοδεύσαμε με μια δροσερή αγγουροσαλάτα με κάππαρη.
Πλατεία Κάμπου, Κίμωλος, 840 0 4
Stavento – Παγωτοπωλείο
Σε μια στροφή σε ένα από τα στενά σοκάκια ψηλά στη χώρα, βρίσκεστε ξαφνικά σε ένα άνοιγμα με μικρά, κίτρινα τραπεζάκια, που τις περισσότερες φορές είναι γεμάτα. Εκεί, θα δοκιμάσετε ολόφρεσκο gelato ημέρας, με τις γεύσεις του καθημερινά να αλλάζουν, αφού μέχρι το βράδυ έχουν εξαντληθεί, αλλά και ολόφρεσκα χειροποίητα γλυκά. Δοκιμάσαμε gelato σοκολάτα με αμύγδαλο και τη γεύση don vito (βανίλια με μαρμελάδα βατόμουρο και μαύρη σοκολάτα). Ήταν και τα δύο πολύ γευστικά. Ακόμη, νόστιμη ήταν και η κρεμ μπρουλέ, που ο κόσμος της εξαφανίζει πολύ πριν το κλείσιμο.
Χώρα Κιμώλου, Κίμωλος, 840 04
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!