Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

5 κόλπα που μπορεί να μας κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη

5 κόλπα που μπορεί να μας κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο εύκολη


Αρκετά φαγητά απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα για να ετοιμάσουμε το πιάτο που επιθυμούμε, όσον αφορά των προεργασία των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να ακολουθήσετε και εσείς, προκειμένου να κερδίσετε χρόνο.

1) Μετρήστε τα υλικά σε ψηφιακή ζυγαριά

Η κάθε συνταγή απαιτεί να χρησιμοποιήσουμε τις κατάλληλες ποσότητες των υλικών. Μέσω της ψηφιακής ζυγαριάς, θα σας φύγει το άγχος, σε περίπτωση που ρίξετε στο φαγητό σας ένα υλικό σε μεγαλύτερη ποσότητα, ενώ, έτσι, θα χρειαστείτε πολύ λιγότερα σκεύη για ζύγισμα, γλιτώνοντας, κατόπιν, το πλύσιμο τους.

2) Πως θα αποκτήσουν τα αυγά την θερμοκρασία δωματίου

Σε περίπτωση που χρειάζεστε αυγά και ξεχάσατε να τα βγάλετε εγκαίρως από το ψυγείο, τότε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα αυγά μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για λίγα λεπτά και, έτσι, θα αποκτήσουν την κατάλληλη θερμοκρασία.

3) Βάλτε τα λεμόνια στον φούρνο μικροκυμάτων

Εάν θέλετε να βγάλετε περισσότερο χυμό λεμονιού, σε περίπτωση που χρειάζεστε λεμόνι για την παρασκευή του φαγητού σας, τότε, μπορείτε να τα τοποθετήσετε για λίγα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αποτέλεσμα είναι τα λεμόνια γίνουν πιο μαλακά, και να μην απαιτείται μεγάλη πίεση, όταν τα στύψετε.

4) Αφήστε το ζυμάρι να φουσκώσει μέσα στον φούρνο

Κατά την προετοιμασία του ψωμιού ή της πίτσας μπορείτε να τοποθετήσετε το ζυμάρι μέσα στον φούρνο για να ωριμάσει πιο γρήγορα, χωρίς να τον ανάψετε, δεδομένου ότι η θερμοκρασία του δωματίου ενδέχεται να είναι χαμηλή. Τοποθετώντας ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, θα διαπιστώσετε ότι η ζύμη θα φουσκώσει γρηγορότερα, χάρη στην υγρασία και την θερμοκρασία.

5) Αφαιρέστε το περιττό αλάτι με μήλο ή πατάτα

Σε περίπτωση που ρίξετε κατά λάθος παραπάνω αλάτι σε μια σούπα, τότε, μπορείτε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μερικά κομμάτια μήλου ή πατάτας. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα συγκεκριμένα υλικά, τα οποία θα «απορροφήσουν» το περιττό αλάτι.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός του 2025, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 147,5% της ΑΕΠ. Παράλληλα,...

ΚΟΣΜΟΣ

Τις τελευταίες ώρες ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με έναν ξένο ηγέτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Υπάρχει η υπόθεση πως...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...