Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

4 νόστιμοι λόγοι για να μην πετάμε το ζουμί πίκλας

4 νόστιμοι λόγοι για να μην πετάμε το ζουμί πίκλας


Έχετε μόλις τελειώσει ένα βάζο με πίκλες και ετοιμάζεστε να πετάξετε το ζουμί γιατί το θεωρείτε άχρηστο; Κι όμως η άλμη είναι ένα χρήσιμο μείγμα που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί! Το ζουμί αποτελείται από αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά και μπορεί να δώσει περισσότερη γεύση στα πιάτα σας. Αν αναρωτιέστε πώς να το χρησιμοποιήσετε, παρακάτω θα βρείτε 4 δοκιμασμένους τρόπους.

Φτιάξτε μόνοι σας τουρσί
Χρησιμοποιήστε την άλμη που περίσσεψε, αντί για ξύδι, για μία νέα παρτίδα τουρσί. Καλό είναι να γνωρίζετε ότι επειδή η οξύτητα στην άλμη θα είναι πιο αραιή, μπορείτε να τη δοκιμάσετε 24 ώρες αφότου φτιάξετε το νέο τουρσί και αν χρειάζεται προσθέστε εκ νέου αλάτι, ξύδι και μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Τέλος, αν έχετε χρησιμοποιήσει την άλμη σε αγγουράκι τουρσί, φροντίστε αυτή τη φορά να βάλετε το ζουμί της πίκλας σε κάποιο λαχανικό όπως τα καρότα.

Άλμη σε dressing; Και όμως γίνεται!
Ένα εύκολο πικάντικο dressing που μπορείτε να φτιάξετε με μόλις τρία υλικά: άλμη, κόκκινο πιπέρι και λίγη μαγιονέζα. Πρακτικά σε αυτή τη συνταγή η άλμη θα αντικαταστήσει κάποιο όξινο συστατικό όπως ο χυμός λεμονιού ή το ξύδι. Φροντίστε να μην την αλατίσετε, προτού τη δοκιμάσετε και συνυπολογίσετε τις οξύτητες στο πιάτο στο οποίο θα προστεθεί. Αν θέλετε να βάλετε τη vinegrette σε ψητές ή βραστές πατάτες ανακατέψτε την άλμη και το πιπέρι με λιωμένο βούτυρο.

Η τέλεια βάση για σάλτσες
Όπως και στη vinaigrette μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζουμί πίκλας για να φτιάξετε μια καυτερή σάλτσα, η οποία πρέπει να έχει βάση το ξύδι. Η συγκεκριμένη σάλτσα είναι ιδανική για σούπες ή μαγειρευτά που χρειάζονται ενίσχυση στη γεύση ή ακόμη και για μία ομελέτα ή χόρτα εποχής. Αν πάντως θέλετε να φτιάξετε μία πιο ενδιαφέρουσα σάλτσα ανακατέψτε ίσα μέρη ταχινιού και άλμης και παρασκευάστε την ευκολότερη σάλτσα λαχανικών.

Μαρινάρει φανταστικά τα πουλερικά
Τοποθετήστε το κρέας σε μια σακούλα με κλείσιμο και προσθέστε την άλμη μέχρι να καλυφθεί η πρωτεΐνη. Αν θέλετε προσθέστε καρυκεύματα, μαύρο πιπέρι ή λίγη ζάχαρη. Καλό είναι να μείνει μέσα στο μείγμα για τουλάχιστον δύο ώρες αλλά όχι περισσότερες από 12 ώρες.

Το άρθρο της εβδομάδας


mosxarosoupa_ANOIGMA

CUCINA CARUSO

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός του 2025, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 147,5% της ΑΕΠ. Παράλληλα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Zάχαρη λευκή κρυσταλλική και ζάχαρη καστανή από ζαχαροκάλαμο με ξένα σώματα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...