Εάν είστε συναισθηματικά απόμακρος άνθρωπος, τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να σώσετε τη σχέση σας.
1. Ποιος σε κρατάει συναισθηματικά μακριά;
Συχνά, το πρώτο άτομο που κάνει αυτή την ερώτηση είναι ο σύντροφος που δεν σας βρίσκει τόσο συναισθηματικά διαθέσιμο όσο θα ήθελε, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να σας φτάσει ή να συνδεθεί μαζί σας και χρειάζεται να μαντέψει τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι σας.
Προφανώς, είναι δύσκολο να ακούσετε ότι δεν είστε συναισθηματικά «παρών». Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε καν. Αυτή η κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει άγχος στις σχέσεις, να αποτελέσει πηγή έντασης και να οδηγήσει σε χωρισμό.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μην υποκύψετε στην καταστροφολογία και να πιστέψετε ότι όλα πρέπει και μπορούν να αλλάξουν.
2. Μήπως έχετε μεγαλύτερη επίγνωση απ’ ό,τι νομίζετε;
Οι περιπτώσεις που δεν βιώνετε συναισθήματα ή δεν μπορείτε να συνδεθείτε με τον εαυτό σας δεν είναι συχνές. Το πρόβλημα μπορεί να έγκειται στη δική σας παραδοχή ότι ο εαυτός σας είναι συναισθηματικά απόμακρος. Για παράδειγμα, πολλοί άνδρες θεωρούν ότι είναι κυρίως λογικοί και αρνούνται να αναγνωρίσουν τη συναισθηματική τους πλευρά.
Αυτές οι λανθασμένες υποθέσεις βασίζονται συχνά σε υποθέσεις σχετικά με το πώς είναι να είσαι συναισθηματικό άτομο (π.χ. να κλαις για το παραμικρό). Ωστόσο, το να έρχεστε σε επαφή με τα συναισθήματά σας μπορεί απλώς να σημαίνει ότι εξηγείτε σε κάποιον άλλον αυτό που βιώνετε, π.χ. ότι αισθάνεστε απογοητευμένοι στη δουλειά ή κουρασμένοι από τα παιδιά σας. Το μοίρασμα μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά με την εξάσκηση γίνεται ευκολότερο.
3. Απομακρύνετε τους περισπασμούς
Με άλλα λόγια, προσπαθήστε να μείνετε στο κρεβάτι για μερικές ώρες χωρίς να κάνετε τίποτα (να βλέπετε τηλεόραση, να παίζετε με το κινητό σας). Μπορεί στην αρχή να βαρεθείτε, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να ανακαλύψετε ότι αισθάνεστε κάτι άλλο εκτός από πλήξη και να σκεφτείτε τους συνομηλίκους σας, τη ζωή σας και τη μέρα σας. Κατά τη διαδικασία αυτή, μπορεί να απελευθερωθούν επώδυνα συναισθήματα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Κατά τη διαδικασία αυτή, μπορεί να χαθείτε σε θετικές αναμνήσεις και συναισθήματα.
4. Ονομάστε αυτό που αισθάνεστε
Μερικές φορές η δυσκολία είναι να βρούμε τις λέξεις για να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Balaisis προτείνει τη χρήση του Κύκλου των Συναισθημάτων (με δυνατότητα αναζήτησης στο διαδίκτυο). Εκεί θα βρείτε όχι μόνο τα κύρια συναισθήματα (π.χ. θυμός, χαρά, φόβος), αλλά και πιο προχωρημένα συναισθήματα (π.χ. ενοχή, ζήλια). Με τη βοήθεια αυτού του τροχού, μπορείτε να εντοπίσετε τι αισθάνεστε, να το ονομάσετε, να το εκφράσετε και να προσεγγίσετε εσάς, το σύντροφό σας για να βρείτε μια λύση.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!