Διαδικασία
Βήμα 1
Μαγειρεύουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους σε βραστό αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 3-4’ μέχρι να μαλακώσουν, διατηρώντας το σχήμα τους και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε την πάστα κάρι και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 3’. Προσθέτουμε τις στραγγισμένες πατάτες, τα ρεβίθια, λίγο νερό και μαγειρεύουμε για ακόμα 2΄-3΄ ή μέχρι τα λαχανικά να απορροφήσουν τη σάλτσα. Ανακατεύουμε τον κόλιανδρο.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι. Αλείφουμε ένα βαθύ ταψί 28×23 με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε με 4-5 φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο.
Ρίχνουμε όλη τη γέμιση και τη στρώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με τα φύλλα που μας έχουν απομείνει και βουτυρώνουμε. Πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 25’ ή μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.
Ζαμπονοτυρόπιτα με αρωματική σάλτσα ντομάτας
Πίτα σαν πίτσα! Ναι, όλη η νοστιμιά της πίτσας σε ζαμπονοτυρόπιτα! Πάμε στοίχημα ότι θα γίνει η αγαπημένη των παιδιών;
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
- 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
- 100-120 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 250 ml χυμό τομάτας
- 80 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
- 10-12 λεπτές μεγάλες φέτες καπνιστό ζαμπόν
- 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 4-5 κλωναράκια θυμάρι
- 1 κρόκο αυγού + 15 ml νερό χτυπημένα μαζί
- αλάτι, πιπέρι
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!