ΥΛΙΚΑ
5 φέτες άσπρου ψωµιού φόρµας (sliced)
3 κουταλιές ξεπαγωµένο τυρί κρέµα (Cream Cheese)
1 κουταλάκι χυµό λεµονιού + ½ κουταλάκι ψιλό ξύσµα λεµονιού
150 γρ. καπνιστός σολοµός σε φέτες
Μαύρο πιπέρι
Φυλλαράκια άνηθου και σπόροι ροδιού για γαρνίρισµα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνετε µία-µία τις φέτες του ψωµιού, αφαιρείτε την κρούστα τους και τις περνάτε από πάνω µε τον πλάστη για να λεπτύνουν και να γίνουν συµπαγείς. Βάζετε το τυρί κρέµα µε το λεµόνι και το ξύσµα λεµονιού σε ένα µπολάκι (ή φλιτζάνι) και τα ανακατεύετε καλά µε πιρούνι να σµίξουν.
Αλείφετε µε το µίγµα του τυριού κρέµας κάθε φέτα ψωµιού, την καλύπτετε µε καπνιστό σολοµό τεµαχίζοντας όταν χρειάζεται τις φέτες και πασπαλίζετε την επιφάνειά του µε πιπέρι. Τυλίγετε σφικτά κάθε φέτα σε ρολό, ύστερα βάζετε κάθε ρολό σε ένα κοµµάτι πλαστικής µεµβράνης τυλίγοντάς το για να κρατήσει το σχήµα του και κρατάτε τα ρολά στο ψυγείο για 1 ώρα, µέχρι και 24 ώρες.
Κόβετε λίγο τις άκρες κάθε ρολού για να ισιώσουν και ύστερα τα κόβετε σε 6 φετάκια το καθένα. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα, φτιάχνοντας ένα τρίγωνο: Βάζετε στη βάση του τριγώνου 7 φετάκια, ύστερα 6, ύστερα 5 και ούτω καθεξής ενώ κάτω-κάτω βάζετε 2 για τον «κορµό». Σύνολο δηλαδή 30 φετάκια. Γαρνίρετε το «δεντράκι», αν θέλετε, µε φυλλαράκια άνηθου και σπόρια ροδιού.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!