«Όλα θα κριθούν στη βάση»
Παρότι αρχικά είχαν εγείρει ζητήματα κατάθεσης Πόθεν Έσχες στο κόμμα, αλλά και «κόφτη» σε περίπτωση υπέρμετρου δανεισμού ή χρεών προς το Δημόσιο για τους τους/τις υποψήφιους/ες Προέδρους, εντούτοις στη χθεσινή συνεδρίαση οι «87» επέλεξαν να ακολουθήσουν την περπατημένη, δηλαδή την προσκόμιση 30 μόνο υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής για την έγκριση της όποιας υποψηφιότητας, επιμένοντας πως «όλα θα κριθούν από τη βάση». Επιπλέον, με παρέμβασή τους στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να προστεθεί η παράγραφος πως «η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων», χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να εγγυηθεί ότι θα γίνουν σεβαστές οι όποιες αποφάσεις και από όλους, στο μέλλον.
Πλατφόρμα Πολάκη
Κατά πληροφορίες, η Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να επανέλαβε ως πρόταση της πλευράς Κασσελάκη στη χθεσινή συνεδρίαση τα κριτήρια των 50 υπογραφών μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της κατάθεσης λευκού ποινικού μητρώου ως προαπαιτούμενα, ενώ μειοψήφησε από κοινού με τους Ολυμπία Τελιγιορίδου και Παύλο Πολάκη ως προς την απόφαση. Από πλευράς του, ο Παύλος Πολάκης διαφωνεί ανοιχτά με το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, ενώ παρουσίασε χθες έξι προτάσεις για την «επανεκκίνηση του κόμματος», τις οποίες αναμένεται να καταθέσει αύριο και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης προτείνει:
η επανεκκίνηση του κόμματος προϋποθέτει:
α. Έκτακτο συνέδριο για ανάδειξη υποψηφίων Προέδρων.
β. Εκλογές (πιθανά σε δυο γύρους) για εκλογή Προέδρου.
γ. Καταστατικό συνέδριο για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων αλλαγών.
δ. Εκλογές νέας Κεντρικής Επιτροπής και περιφερειακών οργάνων (σύμφωνα με το νέο καταστατικό).
ε. Προγραμματική συνδιάσκεψη που θα οριστικοποιήσει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και θα σημάνει την έναρξη της πολιτικής μας αντεπίθεσης (καταστατικό συνέδριο και προγραμματική συνδιάσκεψη μπορούν να γίνουν μαζί).
ζ. Άμεση οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, όσο και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην κούρσα εκλογής νέας ηγεσίας αναμένεται να τεθούν στην κρίση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η οποία συνεδριάζει αύριο το πρωί, προκειμένου να εγκρίνει τον οδικό χάρτη των διαδικασιών. Δύσκολα, όμως, οι ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία θα ανοίξουν τα χαρτιά τους αύριο, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης απουσιάζει στο εξωτερικό και αναμένεται να εκδηλώσει την υποψηφιότητά του από Δευτέρα, ενώ οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι δεν σκοπεύουν να τοποθετηθούν πριν ανοίξει τα χαρτιά του ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Πολεμική ατμόσφαιρα
Η ατμόσφαιρα, άλλωστε, είναι από μόνη της πολεμική, καθώς σε καταγγελίες για «κατασκευασμένες» διαρροές προχώρησε χθες η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη και ενώ εξελισσόταν η διαδικασία. «Δεν είπα ποτέ για πόθεν Έσχες εγώ σήμερα» ανέφερε η κυρία Γεροβασιλη. «Ό,τι παίρνετε (σε επίπεδο διαρροών) «είναι απολύτως κατασκευασμένο και ψευδές» συνέχισε η Αντιπρόεδρος της βουλής, προσθέτοντας πως «μέχρι να τελειώσει η συνεδρίαση και να υπάρξει ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου (όσα διακινούνται) δεν ισχύουν και είναι συνειδητά για να τορπιλίσουν μια κατάσταση». Στον αντίποδα, «θα ανοίξουμε θέμα προϋποθέσεων ή θα το κλείσουμε οριστικά για να μην σέρνεται;» δήλωσε ότι είπε η κυρία Γεροβασιλη στην σημερινή συνεδρίαση, καταλήγοντας πως «όλα τα αλλά καταγγέλλονται ως συνειδητός τορπιλισμός της διαδικασίας», ενώ γνωστοποίησε πως έχει ενημέρωση το κομματικό όργανο για την παραπάνω ενέργεια της και βρίσκει τους συμμετέχοντες απόλυτα σύμφωνους.
«Γαλλικά» Τζάκρη – Ραγκούση
Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, όταν το λόγο έλαβαν οι Γιάννης Ραγκούσης και Θεοδώρα Τζάκρη, συμμετέχοντας μέσω zoom στην συνεδρίαση, δίνοντας συνέχεια στον πρωινό τους καβγά περί μπούλινγκ. Να ενημερώσω εδώ την Πολιτική Γραμματεία για «γκεμπελικού τυπου λάσπη» η οποία εκτοξεύτηκε από τη κυρία Τζάκρη, φέρεται να είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Ραγκούσης, με την Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να απαντά διαβάζοντας μια δήλωσή της και ζητώντας, κατά πληροφορίες, αυτή να καταγραφεί στα πρακτικά. Στη δήλωσή της, «με τον κύριο Ραγκούση μοίρα κακή με έφερε «να μπλέξω» ήδη δυο φορές! Στο ΠΑΣΟΚ παλιότερα και στο ΣΥΡΙΖΑ πιο πρόσφατα. Συνάντηση μας από κοινού για τρίτη φορά προφανώς δεν προβλέπεται οπότε μάλλον ξεμπλέκουμε. Τον καλώ λοιπόν να καταφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον μου» ανέφερε η κυρία Τζάκρη, καταλήγοντας πως «θα καταθέσουν πλήθος αυτοπτών κι αυτήκοων μαρτύρων για σωρεία περιστατικών bulling σε βάρος μου, με αφορμή πάντα την πολιτική μου δραστηριότητα τότε που ο εν λόγω κύριος είχε ρόλο πολιτικού προϊστάμενου, αλλά και σε βάρος άλλων συντρόφων και συντροφισσών την τελευταία περίοδο».
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d4a1bgelkhk9)
Από πλευράς του, για «πολιτικούς λόγους» αντιπαράθεσης έκανε λόγο στην συνέχεια ο Γιάννης Ραγκούσης, εστιάζοντας την κριτική του στην περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2010-2011, όταν η κυρία Τζάκρη ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών και εκείνος Υπουργός. «Η μόνη φορά που χρειάστηκε να συγκρουστώ με την Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη διάρκεια της κοινής παραμονής στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν όταν υποχρεώθηκα ως Υπουργός να σταματήσω την από μέρους της υπογραφή σκανδαλωδών αποφάσεων που θα έπλητταν το δημόσιο συμφέρον, θα συνιστούσαν διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, καθώς και θα ζημίωναν βαριά τη δημόσια εικόνα της τότε κυβέρνησης» ανέφερε ο κύριος Ραγκούσης. «Όσο για την πολιτική αντιπαράθεση με την πρώην εκπρόσωπο τύπου Δώρα Αυγέρη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, αποτελεί ισχυρισμό πολιτικής φαιδρότητας από την Θεοδώρα Τζάκρη, αυτή να βαφτίζεται ως ζήτημα εκφοβισμού και μπούλινκ. Μάρτυρες όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας», κατέληξε, επικαλούμενος μάλιστα την μαρτυρία συνεργατών του από την περίοδο της θητείας του στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Τότε, η ένταση έφτασε στο ζενίθ, με τους δύο πρωταγωνιστές να ανταλλάσσουν… γαλλικά, καθώς γελοίο φέρεται να χαρακτήρισε τον κ. Ραγκούση η Θεοδώρα Τζάκρη και εκείνος με τη σειρά του να της ανταπάντησε πως επιστρέφει την ύβρη με κεφαλαία γράμματα. Κάνοντας λόγο για μπούλινγκ, η κυρία Τζάκρη μνημόνευσε περιστατικό από την Πολιτική Γραμματεία, όταν η τότε Εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη διέκοψε τον Αλέκο Φλαμπουράρη κατά την τοποθέτησή του, γνωρίζοντας τη σφοδρή αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση. Με διώχνει ο κύριος Ραγκούσης, αποχωρώ, φέρεται να είχε πει τότε διαμαρτυρόμενη η κυρία Αυγέρη, ενώ άλλα στελέχη, περιγράφουν διαφορετικά το επίμαχο περιστατικό, λέγοντας πως η Δώρα Αυγέρη αντιμετώπισε μια σκληρή επίθεση, στην οποία απάντησε η ίδια, ζητώντας από τον πρώην υπουργό να ανακαλέσει τα όσα είπε – πράγμα που δεν έκανε ο τελευταίος- και έτσι αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο από αέρος – Δεκάδες επιδρομές σε στόχους της Χεζμπολάχ, δείτε βίντεο
Επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας – Ο δράστης συνελήφθη (βίντεο)
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!