Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ωμοί και ανάλατοι ξηροί καρποί; Πώς να τους νοστιμίσετε εύκολα στο σπίτι

Ωμοί και ανάλατοι ξηροί καρποί; Πώς να τους νοστιμίσετε εύκολα στο σπίτι


Σε ποιον δεν αρέσουν οι ξηροί καρποί; Εμείς τους προτιμούμε ψημένους και αλατισμένους, γιατί σε αυτή την εκδοχή μας δίνουν περισσότερη ενέργεια. Όμως, συνήθως οι ωμοί ξηροί καρποί είναι πιο οικονομικοί από τους ψημένους. Οπότε μπορούμε κάλλιστα να τους αγοράζουμε και να τους ψήνουμε και να τους καρυκεύουμε μόνοι μας, ανάλογα με τις γευστικές μας προτιμήσεις. Κι αν πάλι έχετε δοκιμάσει να τους ψήσετε και να τους αλατίσετε και το αλάτι δεν μένει επάνω τους, τότε εμείς θα σας δείξουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος.

Τοποθετούμε το τηγάνι μας επάνω σε μάτι με μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε αρκετό λάδι έτσι ώστε να καλύψει την ποσότητα ξηρών καρπών που έχουμε υπολογίσει. Προτιμάμε ένα ήπιο σε γεύση λάδι, όπως ένα φυτικό λάδι (για παράδειγμα ένα ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο), για να μην αλλοιώσει τη γεύση των καρπών μας. Αν προτιμάμε το βούτυρο μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λάδι με λίγο λιωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο τηγάνι τους ξηρούς καρπούς και αμέσως μετά λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Διατηρώντας χαμηλή τη θερμοκρασία αναμιγνύουμε τους καρπούς για 1 με 2 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν πριν τους καταναλώσουμε.

Extra tips

Προσέχουμε να μην ρίξουμε πολύ λάδι γιατί γίνουν πολύ λιπαροί και θα ταγκίσουν γρηγορότερα.

Μπορούμε και να παραλείψουμε τελείως το λάδι αφού οι ξηροί καρποί με την επαφή με τη θερμοκρασία θα βγάλουν τα δικά τους έλαια, ωστόσο το έξτρα λάδι τους βοηθά να κολλήσει επάνω τους το αλάτι.

Τι αλάτι να χρησιμοποιήσουμε;

Ο πιο κατάλληλος τύπος αλατιού για αυτή την περίπτωση είναι το ειδικό αλάτι που βάζουμε στο ποπ κορν και είναι πιο λεπτό σε υφή από το κλασικό αλάτι. Αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να αγοράσετε ειδικό αλάτι, τότε μπορείτε να περάσετε το κοινό αλάτι από ένα γουδί και να το πιέσετε με το γουδοχέρι ώσπου να γίνει ψιλή σκόνη. Μόνο σε αυτή τη μορφή θα είναι εύκολο να κολλήσει επάνω στους ψημένους ξηρούς καρπούς.

Ποιες άλλες γεύσεις ταιριάζουν στους ξηρούς καρπούς;

Εκτός από το αλάτι υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορούν να αναδείξουν γευστικά τους καρπούς μας. Μπορείτε να επιλέξετε από αυτά κάτι ή και να δημιουργήσετε τους δικούς σας γευστικούς συνδυασμούς από τις παρακάτω προτάσεις μας. Φυσικά δεν χρειάζεται να περιοριστείτε σε αυτές, καθώς οι επιλογές που μπορείτε να κάνετε δεν σταματούν σε αυτές.

  • Πιπέρι
  • Κανέλα
  • Ζάχαρη
  • Πάπρικα
  • Πιπέρι καγιέν
  • Κάρι (σε σκόνη)
  • Μέλι
  • Μαύρη τρούφα
  • Σιρόπι σφενδάμου
  • Σκόρδο (σε σκόνη)
  • Δεντρολίβανο (και άλλα παρόμοια μυρωδικά)
  • Τυρί (σε σκόνη)
  • Τσίλι
  • Τζίντζερ
  • Σάλτσα σόγιας
  • Λεμόνι

Το άρθρο της εβδομάδας


Air,Fryer,Homemade,Grilled,Potato

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αλήθεια είναι πως η DS Automobiles προωθεί το ηλεκτρικό της μέλλον, με πάνω από 50 μονάδες προπαραγωγής του επερχόμενου μοντέλου της να βγαίνουν στους γαλλικούς δρόμους για ολοκλήρωση...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Λίγο πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του Maestro στο Mega, παίρνουμε μια γεύση από τα γυρίσματα της σειράς. Διαβάστε περισσότερα στο govastiletto.gr ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ...

ΕΛΛΑΔΑ

Θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν το φετινό καλοκαίρι στις ελληνικές θάλασσες καθιστώντας το, το πιο ζεστό σε βάθος σαρακονταετίας σύμφωνα με μελέτη ερευνητών τριών πανεπιστημίων της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Που επικεντρώνονται οι δημοσκοπικές πιέσεις για τη ΝΔ. Οι επιτελείς της κυβέρνησης αγωνιούν να περάσουν «θετικό» μήνυμα και να αλλάξουν την ατζέντα. Την ώρα...