Από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου
ΥΛΙΚΑ
Για το Κοτόπουλο:
1 ολόκληρο Κοτόπουλο (1/2 έως 2 κιλά )
250 g. Στραγγάτο Γιαούρτι Αυθεντικό (10% λιπαρά) Χαραλαμπίδης Κρίστης
1 ½ κουταλάκι Πάπρικα
2 κουταλιές Ελαιόλαδο
1 κουταλιά φρέσκο Θυμάρι (ψιλοκομμένο)
Αλάτι & Πιπέρι
Για τη σάλτσα Ρόδι:
1 φλιτζάνι Κρασί κόκκινο
1 φλιτζάνι χυμό Ρόδι
3 κουταλιές Μέλι
100 g. Ρόδι
Για τα Λαχανικά:
1 κουταλιά Βούτυρο
2 Φινόκια (κομμένα στα τέσσερα )
12 Σπαράγγια (ελαφρώς βρασμένα )
200 g. φρέσκο Μπιζέλι
Αλάτι & Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το Κοτόπουλο: Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε καλά και μ’ ένα πινέλο αλείφετε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.
Για τη σάλτσα Ρόδι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το κρασί και περιμένετε να φτάσει στο μισό. Ρίχνετε τον χυμό ρόδι και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά . Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετετε καλά μ’ ένα σύρμα .
Αφήνετε στη φωτιά για ακόμα 7 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αφαιρείτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ρόδι.
Για τα Λαχανικά: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Σοτάρετε για αρχή το φινόκιο μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρείτε το φινόκιο από το τηγάνι και συνεχίζετε με τα σπαράγγια και το μπιζέλι.
Προσθέτετε ξανά το φινόκιο και αλατοπιπερώνετε.
Τέλος, σερβίρετε το κοτόπουλο σε εορταστική πιατέλα μαζί με τα λαχανικά και τη σάλτσα μαζί με ένα καλό ξηρό κρασί.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!