ΥΛΙΚΑ (Για 6 μερίδες)
125γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο, μαλακό
20γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
20γρ. σχοινόπρασα, ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
1κ. πλευρά σολομού, δέρμα και χωρίς κόκαλα
150ml λευκό κρασί (ή 150 ml ζωμό ψαριού και λίγο χυμό λεμονιού)
200γρ. λεπτά σπαράγγια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
Φέτες λεμονιού & βραστές νέες πατάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C /180C αέρα/αέριο 6.
Ανακατέψτε το βούτυρο Lurpak® με άνηθο, σχοινόπρασο και ξύσμα και από τα δύο λεμόνια και αλατοπιπερώστε καλά.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ο μαϊντανός και το εστραγκόν συνδυάζονται εξίσου καλά ως εναλλακτικά μυρωδικά.
Πάρτε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο για να τυλίξετε ολόκληρο τον σολομό και τοποθετήστε τη μία πλευρά του αλουμινόχαρτου σε ένα μεγάλο ρηχό δίσκο ψησίματος. Χρησιμοποιήστε λίγο από το βούτυρο για να λιπάνετε το αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια σκορπίστε πάνω από τα σπαράγγια.
Απλώστε τον σολομό, με το δέρμα προς τα κάτω, πάνω από τα λαχανικά και αλείψτε με βούτυρο Lurpak® πάνω από τη σάρκα του σολομού, απλώνοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ρίξτε το κρασί γύρω από τον σολομό και στη συνέχεια διπλώστε το αλουμινόχαρτο πάνω και γύρω από το ψάρι και σφραγίστε καλά τις άκρες.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λευκό κρασί με 150ml ζωμό ψαριού και λίγο χυμό λεμονιού.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 – 30 λεπτά μέχρι ο σολομός να ροδίσει και να ξεφλουδίσει εύκολα.
Για να σερβίρετε, στύψτε λίγο από το λεμόνι πάνω από τον σολομό, κόψτε το υπόλοιπο σε μικρά τρίγωνα και σερβίρετε με βουτυρωμένες νέες πατάτες.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!