Ετοιμάστε ψητές πατάτες με μυρωδικά και δώστε ακόμα καλύτερη γεύση στο BBQ με ένα βουτυρένιο συνοδευτικό πιάτο, εκπλήξτε τους αγαπημένους σας με ένα πλούσιο και γευστικό συνοδευτικό. Καλύψτε τις χοντροκομμένες φέτες πατάτας που ψήνονται στο BBQ με κρεμώδες βούτυρο, ανακατεμένο με φρέσκο μαϊντανό και φασκόμηλο. Αφήστε τις βουτυρώδεις πατάτες μυρωδικών να συνδυάσουν τον αλμυρό χαρακτήρα με νότες βουτύρου – γήινες, μαλακές πατάτες. Αυτό είναι το απολαυστικό συνοδευτικό σας πιάτο BBQ.
ΥΛΙΚΑ
6 – 8 μεγάλες πατάτες
100γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
6 κ.σ. μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε τις πατάτες και κόψτε τες σε 6-8 φέτες.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Θυμηθείτε να μην κόψετε τις φέτες πατάτας πολύ μικρές επειδή θα πέσουν από τα κενά της σχάρας. Εαν έχετε μόνο μικρού ή μεσαίου μεγέθους πατάτες μπορείτε να τις κόψετε στη μέση αντί για σφήνες. Εάν πρέπει να συντομεύσετε το χρόνο στη σχάρα, μπορείτε να μισοβράσετε τις πατάτες πιο πριν. Τις βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βράζετε για 5-7 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε λίγο πριν το ψήσιμο στη σχάρα ή ακόμα πιο πριν, εάν θέλετε να το προετοιμάσετε νωρίτερα.
Ανάψτε τη σχάρα.
Όταν η σχάρα είναι έτοιμη, λιώστε το βούτυρο και αλείψτε τις φέτες πατάτας με βούτυρο από όλες τις πλευρές, τότε πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε τις πατάτες από όλες τις πλευρές για περίπου 20 λεπτά, γυρίζετε τις πατάτες τακτικά και αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Όταν είναι έτοιμες, προσθέστε τα κομμένα φρέσκα μυρωδικά στο υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και αλείψτε τις πατάτες μια τελευταία φορά πριν τις σερβίρετε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δοκιμάστε να φτιάξετε χτυπημένο βούτυρο για να το σερβίρετε με τις ψητές πατάτες. Χτυπήστε το βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά και αφήστε το να λιώσει στις σφήνες πατάτας όταν ψηθούν.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!