Υλικά
• 6-7 µέτριες µελιτζάνες (1500 γρ. περίπου) κοµµένες σε όγδοα
• 2 µέτρια κόκκινα ή κίτρινα κρεµµύδια, κοµµένα σε χοντρές φέτες
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 1 κονσέρβα (400γρ.) συσκευασµένες ντοµάτες ψιλοκοµµένες
• 2 πιπεριές Φλωρίνης
• 1 κουταλιά πάστα ντοµάτας
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωµένες
• ½ φλ. φρέσκο χυµό ροδιού
• 1 κουταλιά ξίδι βαλσαµικό
• 2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
• 1 κουταλάκι πάπρικα
• 1 κουταλάκι κύµινο
• ½ φλ. φέτα θρυµµατισµένη
• ½ φλ. σπόρια από ρόδι
• ½ φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
• αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 175° C στον αέρα. Βάζετε τις µελιτζάνες µε τα κρεµµύδια σε ένα ταψί φούρνου και περιχύνετε µε το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Σε ένα µπλέντερ αναµιγνύετε τις ψιλοκοµµένες ντοµάτες, τις πιπεριές Φλωρίνης, την πάστα ντοµάτας, τα σκόρδα, το χυµό ροδιού, το ξίδι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το κύµινο, αλάτι και πιπέρι.
Αλέθετε και περιχύνετε το µίγµα στο ταψί µε τις µελιτζάνες. Συνεχίστε το ψήσιµο για άλλα 30 λεπτά µέχρι οι µελιτζάνες να µελώσουν και να είναι καλά ψηµένες.
Για να σερβίρετε µεταφέρετε τις µελιτζάνες σε ρηχή πιατέλα. Πασπαλίζετε µε τη φέτα, το µαϊντανό και τα σπόρια από το ρόδι. Σερβίρετε σε θερµοκρασία δωµατίου.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!