Τους καλοκαιρινούς μήνες σε ένα ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα μας γεννιέται πολύ πιο έντονα η επιθυμία για ψαράκι ή θαλασσινά. Γι’ αυτό και το poll μας στο viber επικεντρώθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το δίλημμα που σας θέσαμε αφορούσε το πώς προτιμάτε το ψαράκι σας, ψητό στα κάρβουνα ή τηγανητό;
Μάλλον η λέξη «κάρβουνα» ήταν εκείνη που καθόρισε και το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου διλήμματος και έδωσε τη συντριπτική νίκη στο ψητό ψάρι αφήνοντας υπερβολικά πίσω το τηγανητό που συγκέντρωσε μόλις 12% των ψήφων σας.
Ας δούμε παρακάτω μερικές σχετικές συνταγές:
Ψητό ψάρι:
Το ψητό ψάρι στα κάρβουνα μπορείτε να το απολαύσετε και έξω (αν και θα σας κοστίσει αρκετά), αλλά τώρα το καλοκαίρι είναι ωραία ιδέα να οργανώσετε BBQ με ψάρια. Θα θέλει λίγο περισσότερο καθάρισμα μετά αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Για να σας διευκολύνουμε σας δίνουμε το μυστικό για να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα.
Τι ψάρια να επιλέξετε;
Μια τσιπούρα είναι πάντα μια καλή πρόταση, ενώ αν βρείτε ιχθυοτροφείου στην αγορά, θα σας έρθει και πολύ οικονομικά σε σχέση με την ανοικτής θαλάσσης. Άλλη λύση; Το λαυράκι ή κάποιο άλλο παρόμοιο ψάρι που θα βρείτε στον ψαρά ή τη Λαϊκή της γειτονιάς σας.
Ωστόσο μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και την εύκολη, θρεπτική και οικονομική σαρδέλα στα κάρβουνα.
Και κάποιες συνταγές:
Τσιπούρα ψητή με κόκκινη πάστα κάρι και σαλάτα ρυζιού με μάνγκο
Η τσιπούρα είναι ένα νόστιμο ψάρι που η γεύση του απογειώνεται στα κάρβουνα. Αν τη συνοδεύσετε και με μια σαλάτα ρυζιού με μάνγκο, θα δώσετε μια πιο ανάλαφρη και εξωτική νότα στη συνταγή.
Σαρδέλες φιλεταρισμένες με ψητά ντοματίνια και πέστο μάραθου
Η σαρδέλα είναι κατεξοχήν ψάρι της παρέας και του ούζου. Αυτή η πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή θα κερδίσει όλους τους ουρανίσκους
Τηγανητό ψάρι
Τηγανητός γαύρος ή τηγανητά μπαρμπούνια είναι τα κλασικά αγαπημένα ψάρια πολλών όταν βρίσκονται σε ψαρο-ταβερνάκια. Στο σπίτι, αντιθέτως, το τηγάνισμα είναι μια διαδικασία που μας ταλαιπωρεί ενώ όσο καλό απορροφητήρα και να έχουμε είναι πολύ δύσκολο να μη μυρίσει το σπίτι. Σας έχουμε το μυστικό για να διώξετε τη μυρωδιά του τηγανητού ψαριού, ενώ ακολουθούν κάποιες συνταγές:
Γαύρος με δροσερή σούπα ντομάτας
Ο τραγανός και μυρωδάτος γαύρος που έχει μόλις βγει απο το τηγάνι βουτά στη δροσερή και πιπεράτη σάλτσα ντομάτας, δίνοντας το στίγμα της ελληνικής καλοκαιρινής κουζίνας που μοσχοβολά θάλασσα και παράδοση.
Μπαρμπούνια τηγανητά με την τεχνική εσκαμπές
Δοκιμάστε να τηγανίσετε μπαρμπούνια και να τα συνοδεύσετε με αυτό το ξεχωριστό μείγμα αραβικής προέλευσης, που ουσιαστικά είναι μια τεχνική συντήρησης του νόστιμου αυτού ψαριού.
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!