Όταν κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια μετά» της «Καθημερινής» ο Αλ. Τσίπρας ομολόγησε ότι «στην υπόθεση Novartis κάναμε λάθη», η τοποθέτησή του αυτή επιβεβαίωσε αφενός μεν τα αθωωτικά δικαστικά πορίσματα που αφορούσαν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, χωρίς κανένα στοιχείο εις βάρος τους, παρά μόνο κάποιες στημένες καταγγελίες δύο προστατευμένων μαρτύρων –με παράνομη χορήγηση από τις εισαγγελικές Αρχές–, οι οποίες στη συνέχεια αποδείχθηκαν ψευδείς. Αφετέρου δε άνοιξε τα στόματα επιφανών στελεχών τού ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία, κατανοώντας ότι ο Τσίπρας είπε τη μισή αλήθεια, συμπλήρωσαν την άλλη μισή.
Έτσι είχαμε:
- Τον Σταύρο Κοντονή, υπουργό Δικαιοσύνης τού ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίμαχη περίοδο, να δηλώνει ότι: «Μόλις είδα τα ονόματα των δέκα πολιτικών, με έπιασε σκοτοδίνη, αφού από πουθενά δεν έβγαινε κάτι μεμπτό γι’ αυτούς».
«Υπήρχε παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης από τους Παπαγγελόπουλο και Πολάκη».
«Ο Τσίπρας ήξερε τι γινόταν…»
- Τον Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνει ότι:
«Ο Τσίπρας ήξερε. Σπιλώσαμε αθώους ανθρώπους».
- Την Έλενα Ακρίτα, βουλευτή Επικρατείας τού ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνει ότι:
«Είχα ενστάσεις για το “τσουβάλιασμα” σημαντικών ανθρώπων».
«Με τον Σαμαρά μάς χωρίζει άβυσσος. Όμως, δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι μπήκε με τροχήλατη βαλίτσα στο Μαξίμου, γεμάτη με λεφτά».
- Σε προγενέστερους χρόνους, το 2018. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, υπουργός κατά της Διαφθοράς στον ΣΥΡΙΖΑ, στο προαύλιο του Αρείου Πάγου είχε δηλώσει ότι: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού Έθνους».
Σημ.1: Αλήθεια, πώς ήξερε το περιεχόμενο των καταθέσεων των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων, αφού η ανάκριση ήταν μυστική;
Σημ.2: Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, στην εφημερίδα «Εστία» πρόσφατα, έκανε λόγο για το περιεχόμενο του βιβλίου που πρόκειται να εκδώσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και μάλιστα αποκάλυψε ότι σε ένα σημείο του βιβλίου αναφέρεται ότι: «Ως υπουργός Διαφθοράς, ήθελα να αφαιρέσω τον φάκελο από την εισαγγελέα Ελ. Τουλουπάκη, αλλά δεν ήθελε η ΝΔ(!!!)»
Σημ. Συντάκτη: Λέτε; Θα δούμε… Αν δεν ξέρει ο Κοττάκης τι θα γράφει ο Παπαγγελόπουλος στο βιβλίο του, ποιος άλλος μπορεί να ξέρει;
Όταν ΓΑΠ και Ντόρα ψήφισαν Τσίπρα
Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό αποκαλύψεων, είδε το φως της δημοσιότητας ένα άρθρο στην εφημερίδα «AxiaNews», στη σελ. 6, το Σάββατο 9 – Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, με τίτλο «ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: ΟΤΑΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ.
Μέσα στο άρθρο αυτό αναφερόταν ότι ο Αλ. Τσίπρας, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, έλαβε χείρα βοηθείας από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αλλά και από τη βουλευτή και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη…
Βεβαίως, για τον ΓΑΠ δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα στήριζε τον Αλ. Τσίπρα, αφού και για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε δημόσια ταχθεί υπέρ της.
Το ερωτηματικό, τόσο δικό μας όσο και πολλών άλλων πολιτών αλλά και στελεχών τής ΝΔ, είναι για ποιο λόγο η κα Μπακογιάννη αποφάσισε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του τέως προέδρου τού ΣΥΡΙΖΑ, όταν:
- Ο νυν πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ., Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τοποθετηθεί σε προγενέστερο χρόνο και είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται «για μια επιζήμια Συμφωνία, η οποία δεν πρέπει να υπογραφεί, διότι, εάν υπογραφεί, είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε».
Δηλαδή, η κα Μπακογιάννη, ως βουλευτής στήριξε ένα πολιτικό στέλεχος για μία θέση στην Επιτροπή της Ευρώπης, όταν ο αρχηγός του κόμματος στο οποίο ανήκει και αδελφός της, είχε στηλιτεύσει την υπογραφή από τον Αλ. Τσίπρα μιας επιζήμιας για τη χώρα μας Συμφωνίας!
- Σύμφωνα με όσα προαναφέραμε, ο Αλ. Τσίπρας ήξερε και δεν εμπόδισε την προαναφερθείσα «συμμορία» να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τη σκευωρία Novartis. Μια σκευωρία που στόχευσε συναγωνιστές της κας Μπακογιάννη τόσο στη Βουλή όσο και στην παράταξη. Ποιο λοιπόν ήταν το ηθικό κίνητρό της να υποστηρίξει έναν πολιτικό που έκανε τα χίλια μύρια όσα εις βάρος της παράταξής της και εις βάρος πρώην και νυν συναδέλφων της;
- Προφανώς, η κα Μπακογιάννη «ξέχασε» την προσπάθεια της συμμορίας που προαναφέραμε, για να θέσει εκτός πολιτικού σκηνικού πρόσωπα (Σαμαράς, Στουρνάρας, Αδ. Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Λοβέρδος) και ψήφισε υπέρ του αρχηγού της… Επίσης ξέχασε ότι η ίδια συμμορία προσπάθησε να στείλει στη φυλακή ακόμα και συγγενικό της πρόσωπο(!!!).
Και εννοούμε τις άοκνες προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει στη φυλακή τον κουμπάρο της κας Μπακογιάννη, Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν με ανύπαρκτες ενδείξεις η εισαγγελέας κα Τζίβα –άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κ. Παπαγγελόπουλο– τον ενέπλεκε στην υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1»…
Μένος για τον Αντώνη Σαμαρά
Για τους παροικούντες στην ελληνική Ιερουσαλήμ, οι προαναφερθείσες ενέργειες της κας Μπακογιάννη έχουν υπόβαθρο και βεβαίως ονοματεπώνυμο.
Αναφερόμαστε στο μένος της για τον Αντώνη Σαμαρά.
Ανεξάρτητα από το εάν στην περίπτωση Νοvartis είχαν «τσουβαλιαστεί» και άλλα εννέα πολιτικά πρόσωπα, πέραν του πρώην πρωθυπουργού, όλο αυτό το διάστημα από το 2018 μέχρι σήμερα, μία έκφραση συμπάθειας για τη σκευωρία αυτή ποτέ δεν βγήκε από το στόμα της κας Μπακογιάννη.
Είναι προφανές ότι η πικρία της για την επικράτηση στις εσωκομματικές εκλογές τού 2009 –όπου, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, μέσω εκλογών αναδεικνυόταν ο νέος αρχηγός του κόμματος– του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στην υποψηφιότητά του, είναι γεγονός ότι δεν μπορεί να ξεχαστεί, ακόμη και αν έχουν περάσει 15 χρόνια…
Συχνά-πυκνά, από φίλα προσκείμενα έντυπα, αναφέρεται η αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά το 1992 από την Ν.Δ., και η δημιουργία άλλου κόμματος. Όμως, ο Αντ. Σαμαράς υπέβαλε την παραίτησή του για καθαρά ιδεολογικούς λόγους. Υπενθυμίζουμε ότι αρνήθηκε να στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα Σκόπια, υποστηρίζοντας ότι το θέμα των Σκοπίων «θα το βρούμε μπροστά μας», σε αντίθεση με την τοποθέτηση του επίτιμου αποβιώσαντος προέδρου, ο οποίος υποστήριζε ότι «σε 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια». Και όμως, έχουν περάσει 32 χρόνια και ακόμα το θέμα των Σκοπίων εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και η ίδια η κα Μπακογιάννη το 2010 δημιούργησε άλλο κόμμα –όταν διεγράφη λόγω της στάσης της στο θέμα των μνημονίων– όμως η Ν.Δ. την δέχθηκε στους κόλπους της αμέσως, και όχι μετά από 12 χρόνια όπως έγινε με τον Αντώνη Σαμαρά…
Διά χειρός Αντώνη, η εκλογή Κυριάκου
Επίσης, είναι προφανές ότι η κα Μπακογιάννη έχει ξεχάσει πώς εάν σήμερα στην καρέκλα του προέδρου τής ΝΔ κάθεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι κάτι που οφείλεται στη στήριξή του από τον Αντώνη Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ το 2015. Υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε λάβει ποσοστό 28,50%, έναντι 39,80% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Και στον δεύτερο γύρο κέρδισε την εκλογή του με τη βοήθεια του Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 52,43%, έναντι 47,57% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Βέβαια, εδώ δεν μπορεί να υπάρχει πικρία για τη στήριξη του Κυριάκου από τον Αντώνη Σαμαρά. Εάν υπάρχει κάποια πικρία, αυτή θα αφορά στον αείμνηστο επίτιμο αποβιώσαντα, όταν κάποιες ώρες πριν υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα για την αρχηγία τής ΝΔ η κα Μπακογιάννη, με προτροπή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έθεσε πρώτος υποψηφιότητα ο Κυριάκος. Μάλιστα, για τη στήριξη του Κυριάκου στις εκλογές αυτές, μετά από 23 χρόνια, χτύπησε το τηλέφωνο του Σαμαρά, και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στον γιο του Κυριάκο.
Εντύπωση προκαλεί και η εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη της κυρίας Μπακογιάννη σε κάθε τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά. Άσπρο ο Αντώνης; Μαύρο η Ντόρα! Στα ελληνοτουρκικά που επανειλημμένα ο πρώην πρωθυπουργός έχει διατυπώσει δημόσια την αντίθεσή του για τα πισωγυρίσματα της Τουρκίας, που ανάλογα με τα συμφέροντά της τη μία μέρα κάνει λόγο για ειρήνη και συνεργασία με τη χώρα μας και την επομένη μιλάει για αποστρατικοποιήσεις νησιών, για «γαλάζιες πατρίδες» και για να μην το ξεχνάμε μας υπενθυμίζει «ότι στην καταστροφή της Σμύρνης τους ρίξαμε στη θάλασσα». Όμως όταν ο Σαμαράς είπε τη γνωστή φράση «με πειρατές δεν κάνεις διάλογο» η κυρία Μπακογιάννη τον κατηγόρησε ότι με αυτήν την τοποθέτηση «χτυπάει την κυβέρνηση». Όμως τα γεγονότα τη ξεπερνούν. Μόλις σήμερα 19/4/2024 ο Ερντογάν μετά από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας με την Ελλάδα και τη δέσμευση των ΗΠΑ για την παραχώρηση των F-16 σε ένα κρεσέντο δηλώσεων είπε ότι «ήταν λάθος μας το 1974 που δεν καταλάβαμε όλη την Κύπρο!!!». Δηλαδή, την ώρα που 50 χρόνια τώρα, Ελλάδα και Κύπρος συχνά-πυκνά υπενθυμίζουν ότι ένα μέλος της Ε.Ε. τελεί υπό κατοχή, ο «φίλος» και μέλος του ΝΑΤΟ Τούρκος πρόεδρος δείχνει όχι μόνο αμετανόητος αλλά θέλει να εμπεδώσουμε ότι αν χρειαστεί ή αν υπάρξουν οι ανάλογες συνθήκες μπορεί να καταλάβει και ολόκληρη την Κύπρο. Τι έχει να πει γι’ αυτό η κ. Μπακογιάννη; Απλώς ο Αντώνης Σαμαράς δικαιώνεται και η ίδια εκτίθεται για όσα έχει υποστηρίξει κατά καιρούς εις βάρος του, σχετικά με τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία.
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πικρία της κας Μπακογιάννη για την πρόσφατη αποτυχία του γιου της Κωνσταντίνου στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο της Αθήνας και την επικράτηση του κ. Δούκα. Με ποσοστό 41,35% ο κ. Κώστας Μπακογιάννης και 14,19% ο κ. Χάρης Δούκας στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο γύρο ο κ. Μπακογιάννης έχασε την εκλογή του με ποσοστό 44,04% έναντι 55,96% του αντιπάλου του.
Οι πικρίες για τη μη εκλογή του κ. Μπακογιάννη, από το περιβάλλον του επικεντρώθηκαν στην πενιχρή βοήθειά του από τον κομματικό μηχανισμό. Πλην όμως, με ακόμη τρία χρόνια στο τιμόνι της εξουσίας, δεν τα βάζει κανείς με τον Κυριάκο. Έτσι, συμπεραίνουμε ότι η κα Μπακογιάννη «ξέφυγε» από τη γραμμή –αν υπήρχε γραμμή– της κυβέρνησης και ψήφισε τον κ. Τσίπρα από αντίδραση! Πάλι με κάποια ψήγματα «ζήλιας», αφού από όσες περιφέρειες προανήγγελλε η ΝΔ ότι θα κερδίσει, τελικά τις έχασε όλες πλην εκείνης της Πελοποννήσου, που για την επικράτηση του κ. Δημήτρη Πτωχού ο Αντώνης Σαμαράς έλιωσε ένα ζευγάρι παπούτσια.
Όλα τα παραπάνω εξηγούν κατά κάποιον τρόπο το μένος που προαναφέραμε. Τα πάθη είναι ανθρώπινα. Αλλά και στήριξη στον Τσίπρα, Ντόρα;
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!