ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι 800-1000 γρ.
Για το νερό:
1 κ.γ. ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
1/4 φλ. λευκό κρασί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο σε μία κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει. Προσθέτουμε τη ρίγανη, πιπέρι, δάφνη και κρασί και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά για 50 – 60 λεπτά. Αφαιρούμε από το νερό, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε ένα ένα τα πόδια και μετά σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε το χταπόδι με τα 2/3. (Αν δεν θα χρησιμοποιήσουμε αμέσως σκεπάζουμε και μεταφέρουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες και βγάζουμε 15 λεπτά πριν το ψήσουμε).
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το χταπόδι σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένη σχάρα για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και με τον κόλιανδρο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!