Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χτένια στο τηγάνι με βελούδινο πουρέ από καρότο και τζίντζερ

Χτένια στο τηγάνι με βελούδινο πουρέ από καρότο και τζίντζερ



Από τον σεφ Χρίστο Νοέλ Bassil

  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Στάδια εκτέλεσης

  • Προμηθευόμαστε τα Χτένια μας από τις Ψαραγορές Blue Island
  • Ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά
  • Φτιάχνουμε το πουρέ καρότου και τζίντζερ
  • Μαρινάρουμε τα Χτένια
  • Ψήνουμε τα Χτένια
  • Φτιάχνουμε το αρωματικό ελαιόλαδο
  • Σερβίρουμε

Υλικά

Για το πουρέ:

  • 4 Καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ Τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 1 ποτήρι χυμό Πορτοκάλι
  • 2 ποτήρια Νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο αλεσμένο

Για τα Χτένια:

  • 10 Χτένια (ψίχα)
  • ½ φρέσκο κόκκινο Τσίλι ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα από μισό Μοσχολέμονο
  • Χυμό από μισό Μοσχολέμονο
  • 1 κ.γ Σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ σάλτσα Σόγιας
  • 1 κ.σ Ελαιόλαδο

Για το αρωματικό ελαιόλαδο:

  • 1 ποτήρι Ελαιόλαδο
  • 1/3 δέσμης Μαϊντανό
  • 1/3 δέσμης Φρέσκο Κόλιανδρο
  • ½ κ.γ Αλάτι
  • ½ κ.γ Ζάχαρη
  • Λίγο μαύρο Πιπέρι αλεσμένο
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα αλέθουμε για 4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα πράσινο λάδι, στη συνέχεια παίρνουμε ένα πολύ λεπτό τρυπητό (σίτα) και περνάμε το λάδι μας από μέσα χωρίς να πιέσουμε τη ροή. Το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.  Θέλουμε μόνο το καθαρό λάδι χωρίς υπολείμματα από τα μυρωδικά μας. Κρατάμε στο ψυγείο για 3 εβδομάδες και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στα γεύματα μας και σε σαλάτες.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το χυμό πορτοκάλι.  Προσθέτουμε τα καρότα και το τζίντζερ και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το καρότο. Ακολούθως, πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ.

Βάζουμε τα χτένια μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα το τσίλι, το χυμό και ξύσμα από το μοσχολέμονο, το σησαμέλαιο και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε ελαφρά χωρίς να λιώσουμε τα χτένια μας και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαριναριστούν.

Ακολούθως, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και βάζουμε τα χτένια. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε μεριά.

Σερβίρουμε με τον πουρέ από καρότο και τζίντζερ και το αρωματικό ελαιόλαδο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην κορυφή της βαθμολογίας, «αγκαλιά» με την Ίντερ, «αναρριχήθηκε» προσωρινά η Αταλάντα, μετά το πέρασμα της από το «Ένιο Ταρντίνι», στο πλαίσιο της 13ης...

ΕΛΛΑΔΑ

Χρονιά – ορόσημο για την αναδιάρθρωση του συστήματος χρηματοδότησης της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης αποτελεί το 2024, καθώς οι υπάρχουσες στρεβλώσεις καθιστούν τη σημερινή κατάσταση...

ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν οι οδηγοί σε περιοχές της βόρειας Τουρκίας, καθώς χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί έχουν οδηγήσει στο...

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 300 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2035: οι ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου δεσμεύτηκαν το Σάββατο να αυξήσουν τη χρηματοδότησή τους προς τις φτωχότερες...