Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χούμους με μελιτζάνες και γλυκόξινα καλοκαιρινά φρούτα

Χούμους με μελιτζάνες και γλυκόξινα καλοκαιρινά φρούτα


Γεμάτα καλοκαιρινή νοστιμιά, οι μελιτζάνες και τα γλυκόξινα φρούτα εποχής όπως τα τζάνερα, οι βανίλιες και τα δαμάσκηνα, αναβαθμίζουν το συνηθισμένο χούμους

Χούμους: Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες αρκετές φορές και τις ψήνουμε στον φούρνο για 40’ στους 180ο C. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να βγάλουν τα υγρά τους για 10’.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, και το σκόρδο, πολτοποιούμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το κύμινο, πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το αλάτι. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε ελάχιστο κρύο νερό. Αποθηκεύουμε το χούμους στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα γλυκόξινα φρούτα.

Γλυκόξινα φρούτα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φρούτα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα φρούτα και μαγειρεύουμε για 3’. Αποσύρουμε και αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν.

Σε ένα γουδί βάζουμε το σουσάμι, τη μαντζουράνα, το μπούκοβο, τους σπόρους κόλιανδρου και τους πατάμε να σπάσουν.

Σερβίρουμε το δροσερό χούμους με τα γλυκόξινα φρούτα, το μείγμα μπαχαρικών, φύλλα κόλιανδρου και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Φωτογραφίες: Eύα Μονοχάρη – Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Χούμους: Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες αρκετές φορές και τις ψήνουμε στον φούρνο για 40’ στους 180ο C. Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό να βγάλουν τα υγρά τους για 10’.

Βήμα 2

Στο μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο, και το σκόρδο, πολτοποιούμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το κύμινο, πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με το αλάτι. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε ελάχιστο κρύο νερό. Αποθηκεύουμε το χούμους στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα γλυκόξινα φρούτα.

Βήμα 3

Γλυκόξινα φρούτα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φρούτα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα φρούτα και μαγειρεύουμε για 3’. Αποσύρουμε και αφήνουμε τα φρούτα να κρυώσουν.

Βήμα 4

Σε ένα γουδί βάζουμε το σουσάμι, τη μαντζουράνα, το μπούκοβο, τους σπόρους κόλιανδρου και τους πατάμε να σπάσουν.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το δροσερό χούμους με τα γλυκόξινα φρούτα, το μείγμα μπαχαρικών, φύλλα κόλιανδρου και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Φωτογραφίες: Eύα Μονοχάρη – Funky Cook

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Η Salma Hayek συμμετέχει στην ταινία «Sacrifice» που γυρίζεται στη Δράμα εδώ και λίγους μήνες. Η γνωστή ηθοποιός έφτασε στην Αθήνα και εντυπωσίασε με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε μιλώντας στο Mega ο Ευάγγελος Αντώναρος. «Αύριο στο Ίδρυμα Κακογιάννη που...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα πρόδρομα έργα στο Βοτανικό, για το νέο Γήπεδο του Παναθηναϊκού. Οι πρόδρομες εργασίες, που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2023, περιλαμβάνουν,...

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...