Συστατικά
4 κομμάτια χοιρινό φιλέτο,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
½ φλ. μπίρα,
1 κουταλιά αλατισμένο βούτυρο,
2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι,
αλάτι John Per,
πιπέρι ανάμεικτο John Per.
#Για το ψητό λάχανο:#
1 μικρό κόκκινο λάχανο (κραμπί),
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 σκελίδα σκόρδο,
2 κουταλιές ουίσκι,
1 κουταλιά μέλι,
αλάτι John Per, πιπέρι ανάμεικτο John Per.
Απλώνετε τα κομμάτια χοιρινού πάνω σε ένα σανίδι κοπής και χτυπάτε ελαφρώς να απλώσουν.
Αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές.
Σ’ ένα καυτό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια, βγάζετε το κρέας σε ένα πιάτο και το αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι βάζετε την μπίρα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνετε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ η μπίρα, χαμηλώνετε λίγο την εστία, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να λιώσει και να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρετε από την εστία και επαναφέρετε το κρέας στη σάλτσα έτσι ώστε να καλυφθεί από αυτή.
#Για το ψητό κόκκινο λάχανο:# Κόβετε το λάχανο σε έξι ή οκτώ κομμάτια.
Σε ένα μπλέντερ βάζετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ουίσκι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
Πολτοποιείτε πολύ καλά. Με ένα πινέλο αλείφετε καλά από όλες τις πλευρές το λάχανο και το απλώνετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητική λαδόκολλα.
Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10΄ από την κάθε πλευρά.
Σερβίρετε το ψητό χοιρινό με το κόκκινο λάχανο.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!