ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμάρι:
500 γρ. αλεύρι χωριάτικο
1 κουταλάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι αλάτι
125 ml ελαιόλαδο
125 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
185 ml νερό
Για τη γέμιση:
1 κρεμμύδι
1 κουτάλι ελαιόλαδο
400 γρ χαλλούμι
100 γρ αναρή φρέσκια αλατισμένη
2 κουταλιές διόσμο φρέσκο
Για το ψήσιμο:
1 αυγό
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάξτε το ζυμάρι: Βάζετε το αλεύρι τη μαγιά το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Ανακατεύετε και βάζετε όλα τα υγρά. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια μαλακιά ζύμη. Αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει για 2-3 ώρες.
Φτιάξτε τη γέμιση: Ψήνετε το κρεμμύδι σε ένα μικρό τηγανάκι με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το χαλλούμι κομμένο σε καρεδάκια. Προσθέτετε την αναρή, το διόσμο και το κρεμμύδι.
Για να ψήσετε τις χαλλουμωτές προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Χωρίζετε το ζυμάρι και τη γέμιση σε 4 μέρη. Ανοίγετε το κάθε κομμάτι της ζύμης σε ένα ορθογώνιο 20-30 εκατοστά. Απλώνετε τστην επιφάνια το ¼ της γέμισης και τυλίγετε. Βάζετε λίγο κτυπημένο αυγό στην άκρια για να κολλήσει καλά το ρολό. Τυλίγετε σε κυκλικό σχήμα και ενώνετε τις άκριες. Με ένα μαχαιράκι χαράζετε γύρω γύρω τη χαλλουμωτή 6 φορές.
Αλέιφετε με αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Αφήνετε να σταθούν 30 λεπτά Ψήνετε για 30-35 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!