Υλικά για τη ζύμη
650 γρ. αλεύρι χωριάτικο
2 κουταλάκια μπέικινγκ πάουντερ
200 ml ελαιόλαδο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ κουταλάκι αλάτι
150 ml νερό
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 αυγό
Σουσάμι για πασπάλισμα
Για τη γέμιση
500 γρ. χαλλούμι
250 γρ. αναρή φρέσκια αλατισμένη
1 κουταλιά δυόσμο ξηρό
100 γρ. γιαούρτι
2 αυγά
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά για το ζυμάρι εκτός από το αυγό και το σουσάμι σε ένα μίξερ ή στον κάδο του food-processor. Αναμειγνύετε μέχρι να έχετε μια μαλακιά ζύμη.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
Χωρίζετε το ζυμάρι και τη γέμιση σε 12 ίσα κομμάτια. Ανοίγετε το κάθε κομμάτι σε ένα οβάλ. Γεμίζετε το κάθε κομμάτι. Βάζετε λίγο από το αυγό για την επικάλυψη στις άκριες τις ζύμης. «Τσιμπάτε» το κάθε κομμάτι στη μέση για να κλείσετε τη γέμιση. Αλείβετε με αυγό την κάθε χαλλουμωτή και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε στους 180°C στον αέρα για 30-35.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!