Υλικά
1 1/3 φλ. χαλεπιανά (Φιστίκια Αιγίνης)
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλ. ζάχαρη
½ φλ. σιρόπι τριαντάφυλλου
½ φλ. ροδόσταγμα
8 φλ. ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε μία κατσαρόλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα χαλεπιανά. Ανακατεύετε για 2 λεπτά και βάζετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε για ακόμα 2 λεπτά και βάζετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε για 1 λεπτό και βάζετε το σιρόπι τριαντάφυλλου, το ροδόσταγμα και το ζεστό νερό. Ανακατεύετε μέχρι να κοχλάσει. Το αφήνετε στη φωτιά ακόμα 3 λεπτά ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Βάζετε το χαλβά σε ένα ταψί με διαστάσεις 23Χ36εκ. Αφήνετε να κρυώσει.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας αν θέλετε με χοντροκοπανισμένα χαλεπιανά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!