Υπάρχουν κάποια πιάτα που χωρίς αυτά δε νοείται χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Η ψητή γαλοπούλα, το φουρνιστό χοιρινό, το γεμιστό αρνίσιο μπούτι, το ροστμπίφ με τη μυρωδάτη κρούστα και το καρέ μόσχου με λαχταριστή σάλτσα είναι μόνο μερικές από τις κλασικές συνταγές που έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το Virginia Ham, το μοσχάρι Wellington, το Μπουργκινιόν και το οσομπούκο αλά Μιλανέζε.
Είτε προέρχονται από τη δική μας παράδοση είτε από τις πιο εμβληματικές κουζίνες του κόσμου αυτά τα πιάτα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των τραπεζιών που μένουν στη μνήμη. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο μας αρέσει να βάζουμε όλη μας τη φροντίδα και την αγάπη ώστε να φτιάξουμε και να προσφέρουμε τις καλύτερες εκδοχές τους σε αυτούς που αγαπάμε.
Το μυστικό για να βγει τρυφερό το μοσχαρίσιο καρέ είναι τελικά στην πολύωρη προετοιμασία;
Πώς θα γίνει ζουμερό το ψαχνό της γαλοπούλας και τραγανή η πετσούλα του χοιρινού;
Τι ακριβώς κάνουμε για να μη στεγνώσει το roast beef;
Ποια είναι η τέλεια μαρινάδα για το πιο μυρωδάτο αρνίσιο μπούτι;
Υπάρχει τρόπος να απολαύσουμε Virginia Ham χωρίς να το «ψήσουμε» έναν ολόκληρο χρόνο στο αλάτι ή χωρίς να αγοράσουμε έτοιμο ζαμπόν;
Πως τυλίγεται σωστά το Wellington;
Γιατί το οσομπούκο αλα Μιλανέζε θέλει διπλό ψήσιμο;
Όλες οι απαντήσεις αναλυτικά σε έναν πλήρη οδηγό 36 σελίδων που περιλαμβάνεται στο «Απόλυτο εγχειρίδιο απολαύσεων: Όσα αξίζει να γνωρίζουμε για τα γιορτινά τραπέζια που μένουν στη μνήμη» του Cantina Magazine που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα 22/12.
Το άρθρο της εβδομάδας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!