Τα λαζάνια είναι ένα από τα αγαπημένα μας ζυμαρικά και το σπανάκι και η φέτα έρχονται να τα απογειώσουν
της Νανάς Σαββατιανού
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι λαχταριστά λαζάνια που μόλις βγήκαν από τον φούρνο και ποιος μπορεί να μείνει μόνο σε ένα; Εμείς σήμερα θα του δώσουμε έναν αέρα ελληνικό και θα το φτιάξουμε με σπανάκι και φέτα, μία γεύση γνώριμη από την σπανακοτυρόπιτα που τόσο πολύ αγαπάμε. Ένα φαγητό που ετοιμάζεται γρήγορα καθώς δεν χρειάζεται να φτιάξουμε μπεσαμέλ. Ένα πιάτο με χαρακτηριστικά τη φρεσκάδα και την εξαιρετική νοστιμιά. Τραγανό από πάνω και ζουμερό από μέσα. Με τα λιωμένα τυράκια του να το απογειώνουν.
Με υγιεινό και θρεπτικό σπανάκι που σε άλλη περίπτωση, τα παιδιά μπορεί να μην το έτρωγαν, εδώ θα το λατρέψουν.
Τι θα χρειαστούμε…
Για ταψάκι 30Χ40
16 φύλλα λαζάνια
500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. γάλα
3 αυγά
250 γρ. μοτσαρέλα ή άλλο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας, για την επιφάνεια
Λίγα κομμάτια φρέσκο βούτυρο, προαιρετικά
Αλάτι και πιπέρι
Μπορείτε επίσης αν σας αρέσει, να προσθέσετε στο σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο που είναι ένας κλασικός συνδυασμός καθώς και πράσο που δίνει γλύκα
Πώς θα το φτιάξουμε
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για δύο λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε κι αυτό μέχρι να μαραθεί και να χάσει τον όγκο του στην περίπτωση που είναι φρέσκο ή να εξατμιστούν τα υγρά του αν είναι κατεψυγμένο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Το βάζουμε σ΄ ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε 3 λαζάνια. Από πάνω απλώνουμε το 1/3 από το σπανάκι και το 1/3 από τη φέτα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές.
Τέλος, τοποθετούμε τα τελευταία 3 λαζάνια. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Περιχύνουμε το φαγητό.
Σκεπάζουμε τα λαζάνια με το τριμμένο τυρί. Προαιρετικά, τοποθετούμε διάσπαρτα, λίγα κομμάτια φρέσκο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια, γύρω στα 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Καλή επιτυχία!
Νανά Σαββατιανού
Food Blogger στην εταιρεία Cook Eat Up
www.cookeatup.com
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!