Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Φρένο στα ηλεκτρικά, γκάζι στα υβριδικά

Φρένο στα ηλεκτρικά, γκάζι στα υβριδικά


Από τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε βιώσαμε μια φρενήρη τάση των αυτοκινητοβιομηχανιών να αποδείξουν ότι νοιάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και μια σχεδόν εναγώνια προσπάθεια να συμμορφωθούν με τις σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκπρόσωποι από σχεδόν όλες τις εταιρείες της Γηραιάς Ηπείρου και των ΗΠΑ δήλωναν ότι ως το 2030 θα έχουν μεταστραφεί στην ηλεκτροκίνηση και ότι τότε όλα τα καινούργια μοντέλα τους θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Όμως, πλέον, όλο και συχνότερα γίνεται γνωστό ότι αναβάλλεται προς το μέλλον το χρονικό ορόσημο και ότι θα συνεχίσουν να εξελίσσουν τους θερμικούς κινητήρες και να διαθέτουν τα μοντέλα τους με αυτούς και στην επόμενη δεκαετία.



Πρόσφατα, στελέχη της Ford και της Volkswagen ανακοίνωσαν ότι αναπροσαρμόζουν το χρονοδιάγραμμα και το κάνουν να είναι πιο ρεαλιστικό. Σε ό,τι αφορά στην πρώτη, ο Μάρτιν Ζάντερ, Γενικός Διευθυντής της Ford Model e Ευρώπης και Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Werke GmbH, δήλωσε σχετικά: «Εάν δούμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα Plug-in Hybrid αυτοκίνητα, π.χ., θα συνεχίσουμε να τα διαθέτουμε (και μετά το 2030).

«Δεν πρόκειται να βρεθούμε στη θέση να πληρώνουμε πρόστιμα (για την υπέρβαση του ορίου εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα). Επίσης, δεν πρόκειται να πουλάμε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μεγάλη οικονομική ζημιά για εμάς μόνο και μόνο για να αγοράζουμε δικαιώματα ρύπων. Η μόνη λύση είναι να διαθέτουμε τα αυτοκίνητά μας με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε χώρες που δεν υπάρχει θέμα».



Δήλωση με το ίδιο περιεχόμενο έκανε και ο Τόμας Σέφερ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen. Αναφερόμενος στα σχέδια της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση είπε: «Πλέον, οι πελάτες θέλουν οχήματα με κινητήρα διάταξης Plug-in Hybrid, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Τώρα, πρέπει να σκεφτούμε περισσότερο πώς να κάνουμε αυτά τα οχήματα πιο αποδοτικά; Πώς το θα καταφέρουμε; Αυτό συμβαίνει τώρα», κατέληξε.

Θυμίζουμε ότι από τις αρχές του χρόνου που διανύουμε οι πωλήσεις των καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη έχουν μειωθεί εξαιτίας της κατάργησης ή του περιορισμού των κρατικών επιχορηγήσεων γι’ αυτόν τον σκοπό. Αντιθέτως, αυξήθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με κινητήρα τεχνολογίας Plug-in Hybrid.

Στη Ford, είχαν αποφασίσει να επιταχύνουν τη μετάβασή τους προς την ηλεκτροκίνηση. Μάλιστα, κατήργησαν μοντέλα όπως το Fiesta, το Focus ή το Mondeo προς χάριν νέων ηλεκτροκίνητων, όπως το Explorer ή το ηλεκτρικό Puma.

Στη Volkswagen, αναθεώρησαν την επιχειρηματική στρατηγική τους αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση έπειτα από τη μείωση των πωλήσεων στα αντίστοιχα μοντέλα της. Έτσι, ματαίωσαν τα σχέδια και την επένδυση δύο δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή στη Γερμανία ενός καινούργιου εργοστασίου της εταιρείας στο οποίο θα παράγονταν αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.



Επίσης, τo αρχικό χρονοδιάγραμμα και τα σχέδιά του για την ηλεκτροκίνηση αναθεώρησε και ο Όμιλος Mercedes-Benz έπειτα από τις λιγότερες του αναμενόμενου πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων του. Όπως ανακοινώθηκε, θα συνεχίσει να πουλά αυτά με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μετά το αρχικό χρονικό ορόσημο του 2030.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ορισμένοι υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – από την έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς...

Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για την εξαφάνιση 14χρονης από χώρο παιδικής προστασίας στο Μοσχάτο. Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» Στις 13/09/2024, βραδινές...

Μαγαζίνο

Ηλικία: 29Πόλη: ΠεριστέριΙδιότητα: Content Creator Από μικρή ηλικία είχε άποψη για τα ρούχα αν και μέχρι το λύκειο φορούσε αποκλειστικά φόρμες. Εργαζόταν ως υπεύθυνη...

Κόσμος

Ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και πέντε πρώην υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας έχουν παροτρύνει τον Κιρ Στάρμερ να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους...