Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν: Η βοήθεια της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη

Φον ντερ Λάιεν: Η βοήθεια της Βόρειας Κορέας στη Ρωσία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη


H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ Γιολ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, συζήτησαν την πρόοδο που σημειώθηκε στην εταιρική σχέση ασφάλειας και άμυνας που ανακοινώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Κορέας τον Μάιο του 2023 στη Σεούλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έναρξη αυτής της συνεργασίας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς για πρώτη φορά, στρατιώτες της Βόρειας Κορέας αναπτύσσονται για να υποστηρίξουν τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Η Βόρεια Κορέα παρέχει επίσης όλο και περισσότερη θανατηφόρα βοήθεια στη Ρωσία, γεγονός που σηματοδοτεί σημαντική κλιμάκωση του πολέμου κατά της Ουκρανίας και απειλεί την παγκόσμια ειρήνη, επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Ταυτόχρονα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο ότι η απάντηση της ΕΕ σε αυτήν την εξέλιξη θα επικεντρωθεί στη συνεργασία με τη Δημοκρατία της Κορέας και άλλους ομοϊδεάτες εταίρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε τέλος την ανησυχία της ΕΕ σχετικά με την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας, η οποία θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Πιονγκγιάνγκ να αυξήσει περαιτέρω τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σήμερα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, λόγω διεξαγωγής της 4ης Μαραθώνιας Λαμπαδηδρομίας για τη διάδοση της Ευγενούς Ιδέας της Δωρεάς...

Μαγαζίνο

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 21:00, Επεισόδιο 20 Ο Ρήγας βρίσκεται ακόμη στο κρατητήριο και κινεί τα νήματα προκειμένου να αποφυλακιστεί.  Η Αλίκη είναι πεπεισμένη...

ΕΛΛΑΔΑ

Kλειστό και από τις δύο εισόδους θα παραμείνει σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024, το φαράγγι της Σαμαριάς όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός...

Αθλητικά

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Τον ΟΦΗ...