Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασόλια κοκκινιστά με μελιτζάνες και χαλούμι

Φασόλια κοκκινιστά με μελιτζάνες και χαλούμι


Φτιάχνουμε τα φασόλια αλλιώς. Στον φούρνο με ντομάτα και ψητές μελιτζάνες. Για έξτρα γεύση προσθέτουμε και χαλούμι.

Ρίχνουμε τα μουλιασμένα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλυφθούν και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, σε ένα ταψί απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30΄-35΄, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη.

Αμέσως μετά τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 1΄-2΄.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα φασόλια, την ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε
μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Προσθέτουμε το μέλι, τα φύλλα δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τέλος, αδειάζουμε τα ρεβίθια
μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 22×33 εκ. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20΄-25΄.

Τα τελευταία 5΄-7΄ βάζουμε στο ταψί το χαλούμι και αφήνουμε να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε το φαγητό
περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε τα μουλιασμένα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλυφθούν και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Παράλληλα, σε ένα ταψί απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30΄-35΄, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Αμέσως μετά τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 1΄-2΄.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα φασόλια, την ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε
μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το μέλι, τα φύλλα δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τέλος, αδειάζουμε τα ρεβίθια
μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 22×33 εκ. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20΄-25΄.

Βήμα 6

Τα τελευταία 5΄-7΄ βάζουμε στο ταψί το χαλούμι και αφήνουμε να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε το φαγητό
περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Και η Βρετανία, μετά την Ιταλία και την Ολλανδία, προστέθηκε στις χώρες που δηλώνουν ότι θα συμμορφωθούν με το διεθνές ένταλμα σύλληψης του ΔΠΔ,...

ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους στη Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, την επομένη της νέας κατακόρυφης...

ΚΟΣΜΟΣ

«Τι θα κάνει στη συνέχεια ο Βλαντίμιρ Πούτιν;», είναι η ερώτηση που ακούγεται πολύ αυτή την εβδομάδα και αυτό είναι κατανοητό, όπως σημειώνει το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αν είμασταν στη Σουηδία, την Νορβηγία ή την Εσθονία, σίγουρα αυτό το άρθρο δεν θα το κάναμε.Γιατί εκεί οδηγοί μαθαίνουν από μικρή ηλικία πως...