Φτιάχνουμε τα φασόλια αλλιώς. Στον φούρνο με ντομάτα και ψητές μελιτζάνες. Για έξτρα γεύση προσθέτουμε και χαλούμι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε τα μουλιασμένα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό, ώστε να καλυφθούν και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20΄μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Παράλληλα, σε ένα ταψί απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30΄-35΄, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Αμέσως μετά τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 1΄-2΄.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα φασόλια, την ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε σε
μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 20΄-25΄, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Βήμα 5
Προσθέτουμε το μέλι, τα φύλλα δυόσμου, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τέλος, αδειάζουμε τα ρεβίθια
μαζί με τις μελιτζάνες σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 22×33 εκ. και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20΄-25΄.
Βήμα 6
Τα τελευταία 5΄-7΄ βάζουμε στο ταψί το χαλούμι και αφήνουμε να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε το φαγητό
περιχύνοντας με λίγο επιπλέον ωμό ελαιόλαδο.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO LM
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!