Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Φασολάκια στην κατσαρόλα με φάβα και λιαστές ντομάτες

Φασολάκια στην κατσαρόλα με φάβα και λιαστές ντομάτες


Τα φασολάκια δεν απουσιάζουν από κάθε καλοκαιρινό τραπέζι. Όταν μάλιστα συνδυάζονται και με εποχιακά υλικά και όσπρια, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον απολαυστικό

Καθαρίζουμε τα φρέσκα φασολάκια. Αν είναι μεγάλα, τα σπάμε στη μέση. Επίσης ελέγχουμε αν οι λοβοί έχουν ίνες. Σπάμε λοιπόν
ένα φασολάκι στη μέση. Αν δεν κοπεί αμέσως στα δύο αλλά κρέμεται στις ίνες του, χρειάζονται καθάρισμα με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τον πελτέ και την πάπρικα.

Έπειτα προσθέτουμε τα καθαρισμένα φασολάκια και ανακατεύουμε για 5΄-6΄. Ρίχνουμε στη συνέχεια τον μισό ζωμό μέχρι να καλυφθούν τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 20΄.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, τη φάβα και τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύουμε για 20΄ ακόμη μέχρι να γίνουν τα φασολάκια και η φάβα να μείνει σπυρωτή χωρίς να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο και μαγειρεύουμε για
άλλα 2΄-3΄.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από 10΄ προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας ελαφρά.
Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα φρέσκα φασολάκια. Αν είναι μεγάλα, τα σπάμε στη μέση. Επίσης ελέγχουμε αν οι λοβοί έχουν ίνες. Σπάμε λοιπόν
ένα φασολάκι στη μέση. Αν δεν κοπεί αμέσως στα δύο αλλά κρέμεται στις ίνες του, χρειάζονται καθάρισμα με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Βήμα 2

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τον πελτέ και την πάπρικα.

Βήμα 3

Έπειτα προσθέτουμε τα καθαρισμένα φασολάκια και ανακατεύουμε για 5΄-6΄. Ρίχνουμε στη συνέχεια τον μισό ζωμό μέχρι να καλυφθούν τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 20΄.

Βήμα 4

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, τη φάβα και τον υπόλοιπο ζωμό και μαγειρεύουμε για 20΄ ακόμη μέχρι να γίνουν τα φασολάκια και η φάβα να μείνει σπυρωτή χωρίς να λιώσει. Έπειτα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο και μαγειρεύουμε για
άλλα 2΄-3΄.

Βήμα 5

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μετά από 10΄ προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας ελαφρά.
Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ εξήγησε ότι ο ίδιος είναι ομοφοβικός. Αρχικά, ο...

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Ελλάδα

Με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απαλλάσσει τον τέως δήμαρχο Θερμαϊκού Γιώργο Τσαμασλή από την κατηγορία της υπηρεσιακής απιστίας σε βάρος Οργανισμού...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...