Χρόνος μουλιάσματος: 8-12 ώρες
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Για 4 άτομα
Υλικά
500γρ. φασόλια μέτρια
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 καρότα
1 κ.σ. Τοματοπολτός KYKNOS
500γρ. Πασσάτα KYKNOS (ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας)
800 γραμμάρια ζωμός λαχανικών
2-3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν μέσα σε νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο. Κόβετε τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το πράσο και τα καρότα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον Τοματοπολτό KYKNOS και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα φασόλια μαζί με την Πασσάτα KYKNOS, τον ζωμό λαχανικών και νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά όλα τα υλικά και λίγο πιο πάνω από αυτά.
Αφήνετε την φασολάδα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε το σέλινο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα φασόλια να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Όταν η φασολάδα είναι έτοιμη σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!