Αυτή η συνταγή για τυροπιτάκια με γιαούρτι είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική. Είναι η ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο σνακ ή ορεκτικό. Τα τυροπιτάκια γίνονται τραγανά απ’ έξω και αφράτα από μέσα, με μια πλούσια γέμιση τυριού.
Υλικά για τη συνταγή
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1 αυγό για άλειμμα
Οδηγίες για τη συνταγή
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ζυμώστε καλά με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι ή νερό.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το τσένταρ, τον μαϊντανό και το πιπέρι.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 20-25 ίσα μέρη. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο του φύλλου. Διπλώστε το φύλλο στη μέση και κλείστε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια στο ταψί και αλείψτε τα με το χτυπημένο αυγό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήστε τα τυροπιτάκια να κρυώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και άλλα υλικά που σας αρέσουν, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή κρεμμύδι.
- Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος τυριού της αρεσκείας σας, όπως ανθότυρο ή κασέρι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!