Η κρέμα τυριού της Arla δίνει μια άλλη διάσταση στο φαλάφελ, αφού όχι μόνο αναδεικνύει τις γεύσεις του, αλλά μας προκαλεί να το δοκιμάσουμε σε μια διαφορετική, τυρένια εκδοχή
Διαδικασία
Βήμα 1
Φαλάφελ: Αφού μουλιάσουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 12 ώρες τα σουρώνουμε πάρα πολύ καλά και τα χτυπάμε σε μπλέντερ μέχρι να πάρουμε ένα μίγμα σαν λεπτή άμμο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη.
Βήμα 2
Πλάθουμε μικρά πλατιά κεφτεδάκια πάχους με 1-2 εκ., τα πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά να κολλήσει γύρω-γύρω και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, σε μέτρια καυτό ηλιέλαιο για 3΄-4΄, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και να κάνουν μια ωραία τραγανή κρούστα. Tα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Βήμα 3
Sauce τυριού: Χτυπάμε στο μούλτι το Arla Φρέσκο τυρί κρέμα με το γιαούρτι, το ταχίνι, λίγο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο ψιλοκομμένο και την καπνιστή πάπρικα.
Βήμα 4
Αλείφουμε τις πίτες με λίγη sauce τυριού, γεμίζουμε με τα φαλάφελ, σαλατικά ψιλοκομμένα, ντομάτα και μαϊντανό. Σερβίρουμε τα φαλάφελ αμέσως όσο είναι ζεστά με επιπλέον sauce στο πλάι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!