Ξέρεις την κλασική φάβα την παντρεμένη την οποία όμως σου έχω μάθει με τσιμιτσούρι κάππαρης. Σου έχω μάθει να την μαγειρεύεις σε ένα πλούσιο dahl, σε ομελέτα χωρίς αυγά, δεν πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να την κάνουμε φαβοκεφτέδες; Μοιάζουν με φαλάφελ, είναι θρεπτικοί και ψήνονται γρήγορα και υγιεινά στην Φριτέζα BBQ αέρος της Gruppe. Βούτηξε τους σε μία δροσερή σος γιαουρτιού και απόλαυσε τους στις πρώτες μπαλκονάδες της χρονιάς.
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τους δικούς σου φαβοκεφτέδες ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
Η νέα ψηφιακή και αυτόματη Φριτέζα BBQ αέρος της Gruppe διαθέτει 7 προγράμματα για μαγείρεμα και τηγάνισμα χωρίς λάδι ή άλλα λιπαρά. Επιτέλους μπορώ να απολαμβάνω υγιεινά, πολύ πιο ελαφριά τηγανητά στο σπίτι!
Συνταγή
Φαβοκεφτέδες στο air fryer
- Μερίδες: 10-12 φαβοκεφτέδες
- Χρόνος προετοιμασίας: 10-15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 2-4 ώρες & 30-35 λεπτά
- Φυλάσσουμε τους φαβοκεφτέδες καλυμμένους στο ψυγείο για 3 μέρες.
Υλικά
- 250 γρ. φάβα
- 500 ml νερό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μεσαία κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
- 1 καρότο, κομμένο σε μεσαία κομμάτια
- ½ ματσάκι φρέσκο άνηθο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 5-6 φύλλα δυόσμου
- 5-6 κ.σ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 50 γρ. σουσάμι
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ρίχνουμε σε μπολ τη φάβα την καλύπτουμε με καυτό νερό και αφήνουμε να μουλιάσει για 2-4 ώρες. Σουρώνουμε τη φάβα και τη μεταφέρουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια, το καρότο, τα μυρωδικά και πολτοποιούμε καλά.
2) Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20-25 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε χχ μπαλάκια και σχηματίζουμε τους κεφτέδες. Απλώνουμε σε πιάτο τη φρυγανιά, το σουσάμι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Πανάρουμε τους κεφτέδες να καλυφθούν ομοιόμορφα.
3) Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον κάδο της Φριτέζας αέρος Multipla 8L BBQ MS-204 της Gruppe και μοιράζουμε τους κεφτέδες. Ψήνουμε στους 200 °C, για 10-15 λεπτά, γυρνώντας τους στα μισά του χρόνου.
4) Αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!