Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Υπόθεση Στ. Ντάνιελς: Ένοχος ο Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες

Υπόθεση Στ. Ντάνιελς: Ένοχος ο Τραμπ και για τις 34 κατηγορίες


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος και για τις 34 κατηγορίες για παραποίηση επαγγελματικών αρχείων σχετικά με κρυφές πληρωμές χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Οι ποινές που θα επιβληθούν στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, πρόκειται να ανακοινωθούν στις 11 Ιουλίου.

Μετά από διαβουλεύσεις δύο ημερών, οι ένορκοι, επτά άνδρες και πέντε γυναίκες, ανακοίνωσαν ότι έκριναν τον Ντόναλντ Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Για την έκδοση οποιασδήποτε ετυμηγορίας απαιτούταν ομοφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής των ενόρκων είχε σταθερό τόνο φωνής καθώς ανακοίνωνε τις ετυμηγορίες.

Δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στο δικαστήριο ανέφεραν ότι ο Τραμπ δεν άλλαξε τη συμπεριφορά του εκτός από το να κοιτάζει προς τα κάτω.

Το κλίμα έντασης που επικράτησε σε όλη τη διάρκεια της δίκης συνεχίστηκε και κατά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, έξω από τη δικαστική αίθουσα με τον Τραμπ να επιτίθεται στον δικαστή Μέρτσαν με αφορμή τις οδηγίες που έδωσε στους ενόρκους, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ούτε η Μητέρα Τερέζα δεν θα μπορούσε να νικήσει τις κατηγορίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκάλεσε και πάλι τον δικαστή «διεφθαρμένο» και «συγκρουσιακό» ενώ διαμαρτυρήθηκε για την εντολή που δεν του επιτρέπει να μιλάει για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να αμυνθεί πλήρως τις κατηγορίες του που του έχουν απαγγελθεί.

Ο πρωην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αρνήθηκε ότι διέπραξε αδίκημα και αναμενόταν να ασκήσει έφεση.

Αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, αν και άλλοι που καταδικάζονται για αυτό το έγκλημα συχνά λαμβάνουν μικρότερες ποινές, πρόστιμα ή αναστολή. Μια πιθανή φυλάκιση ωστόσο, δεν θα τον εμποδίσει να κάνει προεκλογική εκστρατεία ή να αναλάβει το αξίωμα, αν κερδίσει.

Η ετυμηγορία βυθίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανεξερεύνητο έδαφος ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, όταν ο Τραμπ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, θα προσπαθούσε να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...

Αυτοκίνητο

του Νεκτάριου Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Βρεθήκαμε αποκλειστικά για την Ελλάδα, στην παρουσίαση που έκανε η Aprilia, με επικεφαλής τον πρεσβευτή της μάρκας Max...