Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

ΥΠΕΣ: Αυτός θα είναι υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση στη θέση του Σταυριανουδάκη

ΥΠΕΣ: Αυτός θα είναι υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση στη θέση του Σταυριανουδάκη


Μετά από πέντε χρόνια στο υπουργείο Εσωτερικών, στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Μ. Σταυριανουδάκης μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Ασημακοπούλου, παραιτήθηκε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων.

Ο πρώην ΓΓ Εσωτερικών και Οργάνωσης, μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές ανέλαβε τη θέση του ΓΓ Αυτοδιοίκησης. Μια θέση που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον ίδιο μετά από απαίτηση του πρωθυπουργού, αφού ο Κ. Μητσοτάκης ήθελε ο στενός φίλος και συνεργάτης του, να παραμείνει το «μάτι και το αυτί του» στο κομβικό υπουργείο.

Ετσι παρότι η «άφιξη» Κεραμέως στο υπουργείο Εσωτερικών προκάλεσε αλλαγές στις θέσεις των ΓΓ, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης έμεινε αν και …«υποβαθμίστηκε».

Στη θέση του ΓΓ Εσωτερικών και Οργάνωσης του ΥΠΕΣ (που είναι βασική θέση ΓΓ), η κ. Κεραμέως τοποθέτησε τον Νάσο Μπαλέρμπα, ο οποίος πήρε την «σκυτάλη» από τον Σταυριανουδάκη, με την νυν υπουργό Εσωτερικών να επιβάλλει μια δική της επιλογή για το συγκεκριμένο κρίσιμο πόστο.

Πλέον σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο  Νάσος Μπαλέρμπας ανέλαβε και τις αρμοδιότητες του κ. Σταυριανουδάκη, για το χώρο της αυτοδιοίκησης. Το «κενό» στη νεοσύστατη λοιπόν θέση του ΓΓ Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, φαίνεται ότι προς το παρόν καλύφθηκε από τον κ. Μπαλέρμπα μέχρι …νεοτέρας.

Έγκυρες πηγές πάντως δεν αποκλείουν μελλοντικά οι δύο γενικές γραμματείες να συγχωνευτούν. Εξάλλου η θέση δημιουργήθηκε μόλις τον Ιούλιο του 2023 και αφού είχε μεσολαβήσει η διαρροή των προσωπικών δεδομένων των απόδημων.

Το βιογραφικό του κ. Μπαλέρμπα

Ο Αθανάσιος Μπαλέρμπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι πτυχιούχος Φιλολογίας ΑΠΘ και κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στη Βιώσιμη Τοπική Ανάπτυξη. Μιλά αγγλικά και γερμανικά. Είναι διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ στον Τομέα Πολεοδομίας – Χωροταξίας.

Εχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια για την πόλη και τον πολιτισμό, ενώ έχει δημοσιεύσει αντίστοιχες μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά. Εχει εκδώσει βιβλία στις εκδ. «ΛΙΒΑΝΗ» και «Ελληνικά Γράμματα».

Εχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε Ανώνυμες Εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εργάζεται ως πιστοποιημένο στέλεχος εκπαίδευσης σε δομή χορήγησης Διεθνούς Απολυτηρίου (International Βaccalaureate).

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Τεχνολογία

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ακύρωσε το πρόστιμο του 1,49 δισεκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί το 2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Google για κατάχρηση...

Μαγαζίνο

Το μάρμαρο, είναι ένα πολύ δημοφιλές οικοδομικό υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια, το οποίο εκτιμάται για την ομορφιά, το στυλ και την κομψότητά του...