Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τ03 – C10: Τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα της Leapmotor που λανσάρει στην ελληνική αγορά

Τ03 – C10: Τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα της Leapmotor που λανσάρει στην ελληνική αγορά


Επιμέλεια: Π. Χαλάτσης

Με δύο καινούργια αμιγώς ηλεκτρικά και αξιόλογα μοντέλα στην ασιατική αγορά, η Leapmotor εισβάλει στην Ευρώπη και επιχειρεί να αναπτυχθεί με όσο το δυνατό ταχύτερους ρυθμούς. Πριν από λίγες ημέρες έγινε η παρουσίαση των δύο μοντέλων. Ένα για την πόλη και ένα ακόμη για μεγάλες αποδράσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το Τ03 και  C10 που τη διανομή τους έχει αναλάβει η Italian Motion που εκπροσωπεί τις Alfa Romeo, Abarth, Fiat και Jeep. Θα αναρωτηθείτε και πολύ σωστά τη σχέση έχει μια κινέζικη εταιρία με τον Όμιλο Stellantis.

Ο Όμιλος Stellantis έκανε μια επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ και απέκτησε μερίδιο 20% της Leapmotor. Στη συνέχεια και αποκλειστικά για την Ευρώπη, η Stellantis έκανε κοινοπραξία με την Leapmotor International B.V. και απέκτησε το 51%. Απέκτησε δηλαδή το πλειοψηφικό πακέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι με την ομπρέλα της Stellantis μπαίνει στην Ευρώπη ένας ακόμη κινέζος κατασκευαστής που τα αυτοκίνητα του θα κατασκευάζονται σε ευρωπαϊκή χώρα. Ο Όμιλος της Stellantis με την τεχνογνωσία της Italian Motion εγγυάται για τη συνεπή εξυπηρέτηση των πελατών της.

Έχει δύο μοντέλα. Ένα μικρό και ένα μεγάλο. Το T03 που είναι ένα προσιτό αυτοκίνητο πόλης με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ενώ το C10 θεωρείται η ναυαρχίδα της μάρκας αφού έχει εκτός από τον πλούσιο εξοπλισμό, μήκος 4,7 μέτρα. Είναι ένα αυτοκίνητο που ανήκει στην κατηγορία D-SUV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα – είναι μια από τις 13 πρώτες χώρες που πάτησε πόδι η Leapmotor -αυτή τη στιγμή έχει δύο μοντέλα ενώ στην παρουσίαση ανακοινώθηκε ότι έρχονται και αρκετά άλλα την επόμενη τριετία.

Σήμερα το εισαγωγικό μοντέλο είναι το T03, ένα αυτοκίνητο πόλης μήκους 3,62 m. Η τιμή του είναι 15.850 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ») καθώς επίσης η προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος που είναι 1.000 ευρώ. Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η τιμή του κινείται κάπου αντίστοιχα με τα θερμικά αυτοκίνητα πόλης.

Το δεύτερο μοντέλο είναι το C10 και είναι η ναυαρχίδα της Leapmotor. Πρόκειται για ένα πολυτελές ηλεκτρικό D-SUV με μήκος 4,7 m και state of the art τεχνολογία. Η τιμή του με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και την προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος που είναι 2.000  ευρώ, ξεκινάει από τα 30.900 ευρώ. Ο ηλεκτροκινητήρας του παράγει 218 ίππους, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία χωρητικότητας 69,9 kWh και εξασφαλίζει μικτή αυτονομία 420 χλμ. και έως 574 χλμ. στον αστικό κύκλο. Η ευρύχωρη καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει πέντε ενήλικες, ενώ στο εσωτερικό του συναντήσαμε ποιοτικά υλικά, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και κεντρική οθόνη αφής 14,6 ιντσών.

Τόσο το Τ03 όσο και το C10 προσφέρονται με 5 χρόνια εγγύηση μηχανικών μερών και 8 χρόνια για την μπαταρία υψηλής τάσης.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Η κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» συνάντησε τον Snik στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο γνωστός τράπερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τα αρνητικά σχόλια του...

Πολιτική

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης (22/10) αποκάλυψε πώς θα πρέπει να παραμείνει σε αφωνία για τις...

Τεχνολογία

Η Κρήτη δεν είναι απλώς ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, αλλά αναδεικνύεται σε παγκόσμιο κόμβο τηλεπικοινωνιακών υποδομών, με το μέλλον να προδιαγράφεται ψηφιακά πιο λαμπρό...

Τεχνολογία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώνει τις δυνάμεις της με επιχειρηματικά κεφάλαια για να στηρίξει την ευρωπαϊκή καινοτομία στην υπερπροηγμένη τεχνολογία, προκειμένου να καλύψει το κενό...