ΥΛΙΚΑ
Τόνος
Σάλτσα Unagi
Καρπούζι
Φινόκιο
Φρέσκο κρεμμύδι
Ραπανάκι
Φέτες από πιπεριά τσίλι
Για το σιρόπι μέντας:
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
20 γρ. φρέσκα φύλλα μέντας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον τόνο Tataki: Τυλίγετε τον τόνο σε 5 μπαχαρικά και τον τηγανίζετε ελαφρά από κάθε πλευρά. Τον κόβετε σε ίσες φέτες των 2 περίπου εκατοστών.
Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνετε με λίγη σάλτσα Unagi.
Για το σιρόπι μέντας: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη, προσθέτετε τα φύλλα μέντας για να εμποτιστεί το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
Συμπιέζετε το καρπούζι. Κόβετε ένα κομμάτι καρπούζι σε ορθογώνιο σχήμα και το αλείφετε με λίγο σιρόπι μέντας.
Πριν το σερβίρισμα, κάψτε την κορυφή του καρπουζιού με ένα φλόγιστρο.
Προσθέτετε από πάνω μια σαλάτα με λεπτές φλούδες από φινόκιο, ίνες φρέσκου κρεμμυδιού και φλούδες από ραπανάκι και λεπτά κομμάτια τσίλι.
Σεφ: Παναγιώτης Χαραλάμπους
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!