Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιπούρες γεμιστές με πρασοσέλινο | cantina.protothema.gr

Τσιπούρες γεμιστές με πρασοσέλινο | cantina.protothema.gr


Μία συνταγή με ψάρι, που τιμάει τη βορειοελλαδίτικη καταγωγή της.

Ζητάμε από τον ψαρά να ανοίξει τις τσιπούρες σε πεταλούδα κρατώντας κόκαλα και κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε κόκαλα και κεφάλια, το καρότο, το κρεμμύδι, το πιπέρι μαζί με νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30΄. Κρατάμε το ζουμί.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το πράσο και το σέλερι, αλάτι, πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψάρι, 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Βγάζουμε το πρασοσέλινο σε ένα πιάτο να κρυώσει, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε μέχρι να ιδρώσουν. Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζωμό ψαριού, 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Δίνουμε μια βράση και γυρίζουμε το περιεχόμενο σε ταψί.

Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες εσωτερικά, γεμίζουμε με το πρασοσέλινο και διπλώνουμε. Βάζουμε πάνω από τις πατάτες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25΄-30΄.

Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζητάμε από τον ψαρά να ανοίξει τις τσιπούρες σε πεταλούδα κρατώντας κόκαλα και κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε κόκαλα και κεφάλια, το καρότο, το κρεμμύδι, το πιπέρι μαζί με νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30΄. Κρατάμε το ζουμί.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το πράσο και το σέλερι, αλάτι, πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζωμό από το ψάρι, 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους.

Βήμα 3

Βγάζουμε το πρασοσέλινο σε ένα πιάτο να κρυώσει, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε μέχρι να ιδρώσουν. Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζωμό ψαριού, 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Δίνουμε μια βράση και γυρίζουμε το περιεχόμενο σε ταψί.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες εσωτερικά, γεμίζουμε με το πρασοσέλινο και διπλώνουμε. Βάζουμε πάνω από τις πατάτες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25΄-30΄.

Styling: Τζαννής Σιφναίος
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Zάχαρη λευκή κρυσταλλική και ζάχαρη καστανή από ζαχαροκάλαμο με ξένα σώματα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός του 2025, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 147,5% της ΑΕΠ. Παράλληλα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Αναστάτωση προκλήθηκε σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στην πλατεία της Δάφνης έπειτα από κλήση για φωτιά στο γκαράζ του κτιρίου. ...

ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, αλλά και του Κώστα Καραπαπά, αντιπροέδρου της ΠΑΕ, ασκήθηκε για την υπόθεση της δολοφονίας...