4 ΑΤΟΜΑ / 20’ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ / 35’ ΨΗΣΙΜΟ / ΕΥΚΟΛΟ
ΥΛΙΚΑ
Για τις τσιπούρες
- 4 τσιπούρες μέτριου μεγέθους
- ½ φλιτζ. άσπρο κρασί
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- Αλάτι/πιπέρι
- Θυμάρι-ρίγανη
- 4 φύλλα δάφνης
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 κομμάτια λαδόχαρτο
Κρύα σάλτσα λεμονιού
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλυτζ. χυμό λεμονιού
- ½ κουταλάκι μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- Αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλατοπιπερώνετε καλά τις τσιπούρες και από τις δύο πλευρές.
- Παίρνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και τοποθετείτε μια τσιπούρα πάνω. Περιλούζετε το ψάρι με μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά κρασί.
- Πασπαλίζετε με θυμάρι, ρίγανη και 2-3 γαρύφαλλα.
- Χαράζετε διαγώνια την τσιπούρα και τοποθετείτε σε κάθε εγκοπή μια φέτα λεμονιού.
- Διπλώνετε το λαδόχαρτο σε σχήμα φακέλου, καλύπτοντας την τσιπούρα. Προσέξτε όλες οι άκρες να σφραγίσουν καλά.
- Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες τσιπούρες. Τοποθετείτε τους φακέλους σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο στους 200οC για περίπου 30’-35’.
Για την κρύα σάλτσα λεμονιού: Βάζετε όλα τα υλικά για την σάλτσα στο μπλέντερ, κτυπάτε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε πάνω από την κάθε τσιπούρα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!