Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Το Telegram θα διαβιβάζει στις αρμόδιες Αρχές διευθύνσεις IP, ύστερα από αίτημά τους

Το Telegram θα διαβιβάζει στις αρμόδιες Αρχές διευθύνσεις IP, ύστερα από αίτημά τους


H διεύθυνση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram θα διαβιβάζει στις Αρχές επιβολής του νόμου των χωρών τις διευθύνσεις IP και τους αριθμούς τηλεφώνων των χρηστών της ομώνυμης εφαρμογής, οι οποίοι παραβιάζουν τους κανονισμούς χρήσης του Telegram, χρησιμοποιούν δηλαδή την πλατφόρμα για να παραβιάζουν την νομοθεσία.

Την απόφαση αυτή κοινοποίησε ο ιδρυτής του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος τελεί υπό έρευνα στη Γαλλία για κατηγορίες που σχετίζονται με το Telegram, συμπεριλαμβανομένης, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, της μη συνεργασίας με τις Αρχές επιβολής του νόμου για τη διερεύνηση εγκληματικών δραστηριοτήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διευκρινίσαμε ότι οι διευθύνσεις IP και οι αριθμοί τηλεφώνου όσων παραβιάζουν τους κανόνες μας ενδέχεται να γνωστοποιoύνται στις αρμόδιες Αρχές σε απάντηση έγκυρων νομικών αιτημάτων» έγραψε με ανάρτηση του στο κανάλι του στο Telegram, ο Πάβελ Ντούροφ.

Η πολιτική απορρήτου της Telegram αναφέρει ότι η εταιρεία μπορεί να αποκαλύψει μια διεύθυνση IP και έναν αριθμό τηλεφώνου εάν λάβει ένα «νόμιμο αίτημα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές» που αναφέρει ότι ένας χρήστης είναι ύποπτος σε μια «υπόθεση που αφορά εγκληματική δραστηριότητα που παραβιάζει τους όρους υπηρεσίας της Telegram». Αφού λάβει το αίτημα, η εταιρεία θα προβεί σε νομική ανάλυση του αιτήματος – και «μπορεί να αποκαλύψει τη διεύθυνση IP και τον αριθμό τηλεφώνου σας στις αρμόδιες Αρχές».

Η προηγούμενη έκδοση της πολιτικής απορρήτου, διαθέσιμη στο διαδικτυακό αρχείο, ανέφερε ότι η Telegram θα μπορούσε να αποκαλύψει μια διεύθυνση IP και έναν αριθμό τηλεφώνου στις Αρχές εάν λάμβανε δικαστικό αίτημα ότι ένας χρήστης ήταν ύποπτος για τρομοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στην προηγούμενη έκδοση της πολιτικής απορρήτου (από τις 31 Ιουλίου 2024) επισημαινόταν ότι η εταιρεία θα ανέφερε στην εξαμηνιαία έκθεση διαφάνειας εάν διαβίβαζε δεδομένα χρηστών στις Αρχές, αλλά «αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής».

Η νέα έκδοση αναφέρει: «Εάν γίνει διαμοιρασμός δεδομένων, θα το συμπεριλάβουμε στην τριμηνιαία έκθεση διαφάνειας», όμως δεν λέει πως «αυτό δεν έχει συμβεί».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε γκρίνια στη Νέα Δημοκρατία σε σχέση με διάφορες παρεμβάσεις του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριου Σαλμά. Κατά...

Αθλητικά

Σε μία «μαγική» βραδιά στο Καλλιμάρμαρο, μέσω της οποίας ο Παναθηναϊκός AKTOR και περίπου 35 χιλιάδες οπαδοί του τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου δημιουργώντας μία αλησμόνητη ατμόσφαιρα, το αποτέλεσμα, ακόμη...

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Ελλάδα

Τροχαίο ατύχημα μετά από τρελή πορεία ΙΧ σημειώθηκε στην Πάτρα τα ξημερώματα. Ήταν περίπου 02:00 το βράδυ όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που κινούνταν...