Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το Barolo υποδέχεται το καλοκαίρι με το νέο μενού του Δημήτρη Κοντόπουλου

Το Barolo υποδέχεται το καλοκαίρι με το νέο μενού του Δημήτρη Κοντόπουλου


Το Salumeria – Osteria Barolo έχει ήδη μπει σε ρυθμούς καλοκαιρινούς με ένα φρέσκο και ανανεωμένο μενού που σχεδίασε ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος.

Το  στέκι του Παλαιού Ψυχικού παρουσίασε, σε ένα ανοιξιάτικο σκηνικό με φρέσκο αέρα, τα ανανεωμένα πιάτα του βραβευμένου σεφ, προσφέροντας, σε συνεργασία με το Alpha Estate, μία Wine and Dine γαστρονομική εμπειρία. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα degustation menu με επιλεγμένα πιάτα από το νέο μενού, σε perfect match με τα κρασιά του Κτήματος.

Ειδικότερα, το δείπνο ξεκίνησε με μια ολόφρεσκη σαλάτα με καβούρι, τοματίνια, πεπόνι, oro bianco vinaigrette, η οποία συνδυάστηκε με τη νέα Μαλαγουζιά του Οικοσυστήματος του Κτήματος Άλφα με την ονομασία «Λατύπες». Η συγκεκριμένη Μαλαγουζιά κυκλοφορεί σε μικρό αριθμό φιαλών και παλαιώνει για 9 μήνες σε μεγάλα βαρέλια 75hl από γαλλική δρυ και ρόμπολο.

Ακολούθησε το φαγκρί με γαρίδες κοιλάδας, κίτρα και μυρωδικά το οποίο μύριζε θάλασσα και συνδυάστηκε αρμονικά με το διαχρονικό Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Sauvignon Blanc Fume Single Block Καλύβα ( επίσης του 2023), ενώ αμέσως μετά ήρθε η ώρα του ζυμαρικού: Paccheri με ροφό, μπροκολίνι, κονφίτ τομάτας και demmi glass (από το ίδιο το ψάρι), σε ένα πιάτο που αναζητούσε ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί με μεταξένιες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Αυτές ακριβώς τις προδιαγραφές τις  βρήκε στο Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Pinot Noir Single Block Στροφή του 2021. Το μενού συμπλήρωσε η μοσχαρίσια ταλιάτα στην φωτιά, με τερίνα πατάτας και ζωμό καλοκαιρινής τρούφας, η οποία συνομίλησε αρμονικά με ένα από τα πιο πολυβραβευμένα διεθνώς ελληνικά κρασιά (Κτήμα Άλφα Οικοσύστημα Ξινόμαυρο Reserve Vieilles Vignes Single Block Μπάρμπα Γιάννης του 2018).

Η βραδιά έκλεισε με μια ανάλαφρη Πάβλοβα με rashberry και lime, ενώ το οινικό ταίριασμα έγινε με ένα γλυκό κρασί και συγκεκριμένα το Κτήμα Άλφα Omega Late Harvest 2020.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, σταδιακά και αθόρυβα τους τελευταίους τέσσερις μήνες από την θέση του consultant chef και σε αγαστή συνεργασία με τον house Chef Χρήστο Κάρολο και την μπριγάδα τους, αφήνει το γευστικό του αποτύπωμα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου.

info
Δαβάκη 1, Ψυχικό, τηλ. 210 671 7600, instagram: @barolo_athens, facebook.com/BaroloAthens

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός του 2025, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 147,5% της ΑΕΠ. Παράλληλα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Zάχαρη λευκή κρυσταλλική και ζάχαρη καστανή από ζαχαροκάλαμο με ξένα σώματα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...