Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Το νέο Opel Astra Electric μας βάζει στην πρίζα

Το νέο Opel Astra Electric μας βάζει στην πρίζα


 

Με το Astra Electric, η Opel εξηλεκτρίζεται πλήρως, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει το δημοφιλές μοντέλο με όλες τις επιλογές συστημάτων κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να επιλέξουν μεταξύ κινητήρων βενζίνης, πετρελαίου, Plug-in Hybrid και φυσικά αμιγώς ηλεκτρικού.

Και κάπως έτσι ξεκινάει η διαδρομή του Opel Astra στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με την εξωτερική εμφάνιση να αποτελεί το δυνατό σημείο και της ηλεκτρικής έκδοσης. Προφανώς, σταθερή αξία αποτελούν τα χαρακτηριστικά LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, με τεχνολογία IntelliLux LED Pixel Light, καθώς και η μάσκα Vizor.

 

 

Μοντέρνα εικόνα και στα ενδότερα

Αντίστοιχα, το εσωτερικό του Astra Electric υπόσχεται επίσης μία «ηλεκτρισμένη» οδηγική εμπειρία. Το πλήρως ψηφιακό Pure Panel με τις 2 μεγάλες οθόνες 10 ιντσών, μεταφέρει τον οδηγό σε ένα μοντέρνο περιβάλλον. Το σύστημα infotainment είναι αναβαθμισμένο και διαθέτει επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm Technologies.

Επίσης, η ποιότητα των υλικών είναι εξαιρετική, οι θήκες για μικροαντικείμενα ιδιαίτερα πρακτικές, ενώ τα εργονομικά καθίσματα Active Sport εξασφαλίζουν στον οδηγό και τους επιβάτες, το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και πλευρικής στήριξης. Σε ότι αφορά τον χώρο αποσκευών, η χωρητικότητα του ανέρχεται σε 352 λίτρα.

 

 

Με 156 ίππους και 418 χιλιόμετρα αυτονομίας

Παράλληλα, το Opel Astra Electric εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 156 ίππους και 270 Nm ροπής. H αμεσότητα στο πάτημα του γκαζιού και η έντονη επιτάχυνση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του, όπως διαπιστώσαμε και στην πράξη. Επιπλέον, ο οδηγός του ηλεκτρικού μοντέλου έχει στη διάθεσή του την επιλογή 3 προγραμμάτων οδήγησης: Eco, Normal και Sport.

Στον δρόμο, το Opel Astra Electric είναι αθόρυβο σε κάθε περίπτωση, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 170 χλμ./ώρα και όχι πιο χαμηλά όπως συνηθίζεται στην εν λόγω κατηγορία ηλεκτροκίνητων. Επιπλέον, το Astra Electric διαθέτει αυτονομία 418 χιλιομέτρων, ενώ όταν χρειαστεί επαναφόρτιση, αρκεί μία σύντομη στάση σε έναν σταθμό φόρτισης. Η μπαταρία του, χωρητικότητας 54 kWh, μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε περίπου 30 λεπτά, σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης 100 kW (DC).

 

 

Τέλος, με τιμή από 45.800 ευρώ, το Opel Astra Electric χρειάζεται την κρατική επιδότηση για να μπορέσει να είναι πιο ελκυστικό σε μεγαλύτερο κοινό. Ωστόσο, παραμένει μία εξαιρετική και πλήρης επιλογή, η οποία έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα της Opel και να τονίσει εμφατικά ότι η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται ήδη ανάμεσα μας και βάζει στην πρίζα ακόμη και διαχρονικά δημοφιλή μοντέλα.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ορισμένοι υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – από την έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς...

Ελλάδα

Ήταν Ιανουάριος του 2022 όταν μια είδηση άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και σκόρπισε θλίψη: ο Ντίνος Καρύδης είχε φύγει από τη...

Ελλάδα

Στο στόχαστρο του Ομέρ Τσελίκ μπήκε ο Νίκος Δένδιας, με αφορμή τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη στο Καστελόριζο. Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης...

Ελλάδα

Την τελευταία του πνοή άφησε στην Κύθνο, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός από την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Ειδικότερα έχει...