Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το μυστικό υλικό για τραγανές πατάτες φούρνου (+συνταγή)

Το μυστικό υλικό για τραγανές πατάτες φούρνου (+συνταγή)


Οι πατάτες, χρυσαφένιες στο τηγάνι, τραγανές στον φούρνο ή μελωμένες στην κατσαρόλα, είναι το απόλυτο comfort φαγητό. Βρίσκονται σε κάθε μας γευστική ανάμνηση και μας κάνουν να νιώθουμε πάλι παιδιά κάθε φορά που πέφτουν ζεστές στο πιάτο. Εκείνοι μάλιστα που αγαπούν ιδιαίτερα τις πατάτες φούρνου ξέρουν πολύ καλά πως για να πετύχουν γευστικά χρειάζεται να είναι μαλακές μέσα διατηρώντας παράλληλα την εξωτερική τραγανότητά τους.

Το μυστικό υλικό

Ο πολυπόθητος αυτός συνδυασμός μπορεί πολύ εύκολα να επιτευχθεί εάν χρησιμοποιήσουμε ένα υλικό που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Ο σεφ Dan Kluger’s στο βιβλίο του Chasing Flavor αποκαλύπτει πως το ασπράδι του αυγού είναι εκείνο που θα κάνει τις πατάτες μας τραγανές. Εκτός των άλλων προτείνει να χρησιμοποιήσουμε μικρές και φρέσκιες πατάτες τις οποίες αρκεί να ανακατέψουμε καλά με χτυπημένο ασπράδι. Αυτό θα δημιουργήσει μια εξωτερική στρώση ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και ιδανική για να κολλήσουν τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Μάλιστα με τη μέθοδο αυτή οι πατάτες μας χρειάζονται μόνο 20 λεπτά για να ψηθούν. Έτσι, γίνονται εύκολα ένα γρήγορο συνοδευτικό για το οικογενειακό τραπέζι ή μια εύκολη λύση για το μεσημεριανό ή βραδινό μας γεύμα παρέα με μια δροσερή σαλάτα και μια φέτα φρυγανισμένο, ζεστό ψωμί.

Ας δούμε παρακάτω τη συνταγή:

Τραγανές πατάτες φούρνου
Υλικά
700 γρ. πατάτες μικρές (baby)
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
3 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, θυμάρι και μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Χωρίζουμε τον κρόκο από ασπράδι και βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα ασπράδια, μέχρι να σχηματιστεί αφρός και να μην μείνει καθόλου υγρό στο μπολ.

Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με το ασπράδι. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να απομακρύνουμε το ασπράδι που περισσεύει. Αφού στραγγίξουν, τις μεταφέρουμε ξανά στο μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τις πατάτες για 20′.

Tips

1. Χρησιμοποιούμε baby πατάτες. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο είδος, φροντίζουμε να είναι πάντα φρέσκιες και μικρές σε μέγεθος.
2. Εάν οι πατάτες μας είναι μεγάλες, φροντίζουμε να τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια. Είναι καλό να έχουμε υπόψη μας όμως πως δε θα έχουμε το ίδιο τραγανό αποτέλεσμα, καθώς για την επιτυχία της συνταγής αυτής παίζει σημαντικό ρόλο το είδος της πατάτας που χρησιμοποιούμε.

Το άρθρο της εβδομάδας


Air,Fryer,Homemade,Grilled,Potato

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προσήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Νίκος Ρωμανός, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Κατά...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενημερωτικό σημείωμα με 16 ερωτήσεις- απαντήσεις για τον νέο προϋπολογισμό και την οικονομία, εξέδωσε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Συγκεκριμένα, το σημείωμα έχει...

ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση 32 αεροσκαφών F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς από τις ΗΠΑ, υπογράφοντας Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA)....

ΚΟΣΜΟΣ

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή (22/11) ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις δοκιμές του νέου υπερηχητικού πυραύλου Oreshnik που εκτόξευσε χθες...