Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Το μυστικό για το τέλειο φθινοπωρινό κέικ είναι η λευκή σοκολάτα

Το μυστικό για το τέλειο φθινοπωρινό κέικ είναι η λευκή σοκολάτα


Sponsored Content 

Μπορεί όταν λέμε σοκολάτα το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό να είναι η κλασική υγείας ή η γάλακτος αλλά η λευκή έχει πάντα την δική της ξεχωριστή χάρη και τους ιδιαίτερους θαυμαστές της. Το ίδιο ισχύει και με τα κέικ. Όταν σκεφτόμαστε το αγαπημένο αυτό γλυκό αρχικά η μνήμη φέρνει μπροστά αέρινες δημιουργίες φτιαγμένες με βανίλια και κακάο, γλασαρισμένες με μπόλικη μαύρη κουβερτούρα, ανάλαφρες μπουκιές γεμάτες σοκολατένιες σταγόνες και φουσκωτά «δαχτυλίδια» λουσμένα με σοκολάτα γάλακτος.

Εκείνα όμως που κάνουν τη διαφορά παραμένοντας κλασικά και διαχρονικά είναι αυτά που ξεχωρίζουν για την εντυπωσιακή λευκή τους επικάλυψη ή την πλούσια γέμισή τους που συνήθως συνδυάζονται με φρέσκα φρουτένια αρώματα, φίνους ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά ακόμα και μυρωδικά. Πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, αχλάδια και δαμάσκηνα είναι μόνο μερικά από τα φρούτα της εποχής που ταιριάζουν τέλεια με τη λευκή σοκολάτα. Ειδικά αν συνδυαστούν με αποξηραμένες σταφίδες, μύρτιλλα, αμύγδαλα και καρύδια το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό. Και το καλύτερο; Η λευκή σοκολάτα βάζει στο παιχνίδι των κέικ τα λαχανικά όπως η κολοκύθα και το καρότο, τους σπόρους (ηλιόσπορος, παπαρουνόσπορος, τσία κλπ.) και τα μυρωδικά όπως ο δυόσμος και ο βασιλικός ενώ συνδυάζεται τέλεια με το ροζ πιπέρι και το τζίντζερ.

Η κουβερτούρα στις καλύτερες εκδοχές της
Για να φτιάξουμε λοιπόν όλα τα παραπάνω και να τα πετύχουμε σίγουρα αλλά και να τα ευχαριστηθούμε στο έπακρο εκτός από τις κατάλληλες συνταγές χρειαζόμαστε και τα σωστά υλικά. Οι κουβερτούρες της ΙΟΝ είναι οι επιλογές που θα κάνουν τα κέικ μας μαγικά δίνοντάς μας το απόλυτο αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Όποια κι αν είναι η περίσταση, η ΙΟΝ, η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει ολοκληρωμένη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας, έχει την ανάλογη κουβερτούρα αφού η γκάμα της περιλαμβάνει τρία διαφορετικά είδη (κλασική, γάλακτος και λευκή). Από τον καρπό του κακάο έως το τελικό προϊόν η ΙΟΝ ελέγχει στο 100% το αποτέλεσμα του προϊόντος κι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφάλεια για όσους την εμπιστεύονται. Κάθε κουβερτούρα έχει βάρος 125 γραμμάρια και χωρίζεται σε κομμάτια των 5 γραμμαρίων ώστε να βολεύει στο ζύγισμα αλλά και στο λιώσιμο. Η ειδική τους συσκευασία φυλάσσεται και διατηρείται εύκολα και με ασφάλεια σε περίπτωση που περισσέψει υλικό και χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σε άλλη συνταγή.

Κέικ λεμονιού με γλάσο λευκής σοκολάτας

Υλικά
Για 2 μέτριες μακρόστενες φόρμες

Για το κέικ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κυβάκια (θερμοκρασία δωματίου)
400 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
160 ml γάλα
100 ml χυμός λεμονιού
Ξύσμα από 3 λεμόνια
2 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Για το γλάσο
100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ  ΙΟΝ Kουβερτούρα Λευκή, χοντροκομμένη

Εκτέλεση

Κέικ: Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις μαλακώσει λίγο ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά, να ενωθούν καλά και προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα και τον χυμό. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C , στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά δύο μέτριες μακρόστενες φόρμες.

Μοιράζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για 40 λεπτά. Τσεκάρουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού μέχρι το κέντρο, αν βγαίνει στεγνή τότε είναι έτοιμο, αν είναι ελαφρώς υγρή αφήνουμε να ψηθεί για 5-10 λεπτά ακόμα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ξεφορμάρουμε.

Γλάσο: Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με σύρμα. Περιχύνουμε το κέικ, κόβουμε και σερβίρουμε.

 

 

Το άρθρο της εβδομάδας


plastos kai kremmydopita tyropita

ΕΞΟΔΟΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Μαγαζίνο

ΚΑΡΤΑ ΙΕΡΕΙΑ Επανασύνδεση. Μήπως αναρωτιέσαι για το αν σε σκέπτεται το πρώην ταίρι σου; Το έδαφος στρώθηκε, το πρόσωπο που αγαπάς έρχεται ανανεωμένο και...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...