Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Το μήνυμα στις 9 του Ιούνη με ισχυρό ΚΚΕ θα είναι δυνατό, πανευρωπαϊκό, αντισυστημικό, αντιπολεμικό. Θα είναι μήνυμα ελπίδας (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Το μήνυμα στις 9 του Ιούνη με ισχυρό ΚΚΕ θα είναι δυνατό, πανευρωπαϊκό, αντισυστημικό, αντιπολεμικό. Θα είναι μήνυμα ελπίδας (VIDEO – ΦΩΤΟ)


Στις γειτονιές του Πειραιά γίνεται ακόμα πιο εμφανές ότι οι κρατικοί και επιχειρηματικοί σχεδιασμοί που υπηρετούν τα συμφέροντα των ομίλων και της εργοδοσίας, είναι πάντα σε βάρος της προστασίας της υγείας, της εργασίας και της ζωής του λαού! Σχεδιασμοί που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ υπηρετεί και που η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ – μαζί με τα σημερινά στελέχη της Νέας Αριστεράς – έχει στηρίξει με χέρια και με πόδια.

Την περασμένη Τρίτη, στη σύσκεψη με πάνω από 60 μαζικούς φορείς της Β’ Πειραιά, αναφέρθηκαν αναλυτικά όλα όσα βασανίζουν τον λαό της περιοχής αλλά και οι αγώνες του, που είναι και το ελπιδοφόρο που κρατάμε για τη συνέχεια.

Γιατί είναι εδώ που εξελίσσονται οι σχεδιασμοί της COSCO, με τα σχέδια επέκτασης της κρουαζιέρας, που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζουν τις ζωές των κατοίκων.

Γιατί είναι εδώ και λειτουργούν τα καζάνια πετρελαιοειδών, τα καζάνια του θανάτου στο Πέραμα, μέσα στον οικιστικό ιστό και δίπλα σε σχολεία, και που μεγαλώνουν τον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Γιατί είναι εδώ, δίπλα μας, τα καζάνια στη Δραπετσώνα που μυρίζουν συνεχώς και σκορπούν τις καρκινογόνες ουσίες, μολύνοντας το Κερατσίνι και τους γύρω δήμους.

Γιατί είναι εδώ και εξελίσσονται οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σχιστό, που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον και την υγεία του λαού σε όλες τις περιοχές του Πειραιά, και έχει τις υπογραφές όλων τους!

Γιατί είναι το λιμάνι του Πειραιά που μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε σημείο διέλευσης ΝΑΤΟικών πλοίων που συμμετέχουν στους πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Γιατί είναι εδώ ο ναύσταθμος της Σαλαμίνας απ’ όπου ξεκίνησε η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» για την Ερυθρά Θάλασσα, για να πάρει μέρος σε έναν πόλεμο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά απ’ τα σύνορα της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο πρώτα απ’ όλους τη ζωή των Ελλήνων στρατιωτικών.

Και γιατί πήγε εκεί; Για να προασπίσει την άμυνα της χώρας; Όχι βέβαια. Πήγε για να κρατά ζεστή την πλάτη του κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, που κατασφάζει εδώ και 7 μήνες έναν λαό που έχει τραβήξει τα μύρια όσα πάνω από 7 δεκαετίες. Και είναι πραγματικά καθήκον όποιου θέλει να λέγεται άνθρωπος, να μην ξεχάσει στις 9 Ιούνη, πηγαίνοντας στην κάλπη, αυτόν τον λαό, αυτές τις γυναίκες και αυτά τα παιδιά που βασανίζονται σε ό,τι έχει απομείνει από τη Γάζα, στη Ράφα, στη Δυτική Όχθη. Και να σκεφτεί πως με την ψήφο στο ΚΚΕ, μπορεί να μετατρέψει την 9η του Ιούνη σε μια μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Να ρίξει το βόλι του στην πολεμοκάπηλη ΕΕ, στην κυβέρνηση της ΝΔ, που στηρίζει απροκάλυπτα από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση Νετανιάχου, καθώς και στους υπόλοιπους που συνειδητά δίνουν άλλοθι στη σφαγή.

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα έχει όμως και μια άλλη αποστολή εκεί. Να προστατέψει τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών και συνολικά των καπιταλιστών. Το ομολογούν άλλωστε οι υπουργοί της κυβέρνησης, δεν το κρύβουν. Είναι τα ίδια συμφέροντα που μπαίνουν εμπόδιο στα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Γιατί όσο οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μαζί με τους εφοπλιστές, την COSCO και τους μεγαλέμπορους μιλάνε για τον στόχο να γίνει ο Πειραιάς πρώτο λιμάνι στη Μεσόγειο, οι εργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού, στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στα καράβια, σε άλλους χώρους δουλειάς τσακίζονται στη δουλειά, γονατίζουν από την ακρίβεια, θρηνούν συναδέλφους τους που είναι τα θύματα των στόχων αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αυτούς τους στόχους βαφτίζει η ΝΔ «ανάπτυξη», απ’ την οποία τάχα θα κερδίσουν όλοι. Αυτά έλεγαν και στους επαγγελματίες της πόλης, λέγοντας ότι ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε εμπορικό και τουριστικό κέντρο και έχουν να λαβαίνουν.

Μια βόλτα στο κέντρο του Πειραιά να κάνει κανείς, καταλαβαίνει ότι οι έμποροι και επαγγελματίες εκτοπίζονται και τη θέση τους παίρνουν οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα. Ας θυμηθούν οι επαγγελματίες του Πειραιά τον υποκριτικό καβγά που έστηναν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πριν τις βουλευτικές εκλογές με αφορμή τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για τη φορολογία τους. Κι αμέσως μετά τις εκλογές, η ΝΔ έφερε ένα νέο φορολογικό έκτρωμα για τους ίδιους. Αυτός ο άδικος φορολογικός νόμος ήταν προαπαιτούμενο του Ταμείου Ανάκαμψης, που μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ, νερό στο όνομά του πίνουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και ο Βελόπουλος και η Νέα Αριστερά.

Ο λαός του Πειραιά έχει μάτια και βλέπει ότι για να στηριχθούν τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων δαπανώνται εκατομμύρια, ενώ την ίδια στιγμή για τις δικές του ανάγκες το ταμείο είναι πάντα άδειο. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνει σήμερα και ο λαός του Πειραιά για τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή όπου ζει.

Οι αγώνες που αναπτύχθηκαν στο Πειραιά δείχνουν τη δύναμη του λαού

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτήν την ώρα δύο αγώνες για την τρίτη και τελευταία ημέρα της πρεμιέρας της League Phase του Champions League. Η Μπενφίκα,...

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Κόσμος

Άνδρας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων επιβολής της τάξης στη Σεν Λουί, στη Νέα Καληδονία, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, αυξάνοντας...

Μαγαζίνο

Στο Happy Day μίλησε ο θεατρικός παραγωγός, Πάνος Κατσαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Μάρκο Σεφερλή και τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το...