Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς κάθε…ενδιαφερόμενο με τη διαγραφή Σαλμά- Όλο το παρασκήνιο

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς κάθε…ενδιαφερόμενο με τη διαγραφή Σαλμά- Όλο το παρασκήνιο


Σε μια περίοδο που το εσωκομματικό σκηνικό στη ΝΔ έχει κινητικότητα, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει «μπιλιέτο» διαγραφής στον γαλάζιο βουλευτή Μάριο Σαλμά από τις ΗΠΑ συνιστά ένα αναμφίβολο πολιτικό μήνυμα. Όχι τόσο προς τον κ. Σαλμά, του οποίου η πολιτική διαφωνία με σειρά κυβερνητικών επιλογών ήταν εμφανής, όσο προς άλλους βουλευτές που θα μπορούσαν να επιδείξουν αντίστοιχη συμπεριφορά.

Η πρόσφατη ερώτηση των «11» αναμόχλευσε τα πάθη και εντός του κυβερνώντος κόμματος. Ο κ. Σαλμάς ήταν εκ των 11 που κατέθεσαν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, αλλά δεν σκόπευε να συνεχίσει επί του θέματος. Αντιθέτως, σκόπευε πολιτικά να συνεχίσει με το θέμα του «φωτογραφικού διαγωνισμού», όπως το θέτει που ευνοούσε συγκεκριμένη εταιρία σε διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού. Ο κ. Σαλμάς είχε αναφέρει το περιστατικό στην Κ.Ο. του κόμματος, έκανε ερώτηση που απαντήθηκε από τη Λίνα Μενδώνη τον Ιούλιο και με αφορμή την ερώτηση των «11» επανέφερε το θέμα σε συνεντεύξεις του στο Kontra και στο Open.

Πίσω από την επιμονή του επί σειρά ετών βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και πρώην υπουργού, το Μαξίμου έβλεπε υστεροβουλία και όχι θεμιτή πολιτική κριτική. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε να επιδείξει πολιτική ανοχή, την οποία επέδειξε μετά την ευθεία σύγκρουση του με τον κ. Σαλμά στην κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις ευρωεκλογές, όταν ο βουλευτής είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι ασκεί πολιτική για τους λίγους και είχε στραφεί εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας ότι το επιτελικό κράτος είναι αυτός και πέντε φίλοι του. Εκείνη τη μέρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέπεμψε τον κ. Σαλμά προς διαγραφή, αλλά άφησε να διαρρεύσει ότι ήταν η τελευταία φορά.

Η υπόθεση των κυλικείων και οι επαναλαμβανόμενες αναφορές του βουλευτή, όμως, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη», έλεγαν κυβερνητικές πηγές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεπώς, το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει ένα μήνυμα…υπενθύμισης για τις κόκκινες γραμμές που υπάρχουν.

Ραντεβού στη Βουλή

Η υπόθεση Σαλμά, πάντως, θα έχει και συνέχειες κατά πώς φαίνεται, καθώς για τις 12:00 τη Δευτέρα έχει οριστεί συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ. Ο κ. Σαλμάς σε συνομιλητές του έλεγε ότι θα παραστεί και θα απαντήσει στα όσα του αποδίδονται, αν και αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Τραγάκης στα δύο τηλεφωνήματα που του έκανε δεν του εξήγησε ποιο ήταν το αντικείμενο της παραπομπής. Από την κυβέρνηση, πάντως, λένε ότι η παραπομπή του αφορά «την αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή». Η διαγραφή, πάντως, θεωρείται προδιαγεγραμμένη, ενώ ο κ. Σαλμάς δεν φαίνεται διατεθειμένος να ακολουθήσει ένα πιο συναινετικό μοντέλο, όπως αυτό του Λευτέρη Αυγενάκη, συντασσόμενος με τις κυβερνητικές επιλογές, εφόσον διαγραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών ο «γαλάζιος» βουλευτής είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις και για το ζήτημα του δικαστικού χάρτη και είχε καμφθεί την τελευταία στιγμή, ενώ είχε καταψηφίσει και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Ειδήσεις σήμερα:



Πλημμύρες και κατολισθήσεις πλήττουν την κεντρική Ιαπωνία – Ένας νεκρός, έξι αγνοούμενοι




Μπαράζ νυχτερινών επιθέσεων με 30 ρουκέτες από τον Λίβανο στο Ισραήλ – Χτυπήσαμε αεροπορική βάση, είπε η Χεζμπολάχ




Θανατηφόρο τροχαίο στην Τσαριτσάνη Λάρισας: Νταλίκα εξετράπη κι έπεσε σε βράχο, νεκρός ο οδηγός



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Με την ευκαιρία της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ο ΟΑΣΘ υπενθυμίζει στους φοιτητές και τους σπουδαστές ότι για τη μετακίνηση με τα λεωφορεία του Οργανισμού...

Μαγαζίνο

Την ονομαστική της εορτή είχε η κόρη του Λευτέρη Πετρούνια και της Βασιλικής Μιλλούση, Σοφία, την οποία έχει βαφτίσει ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος...

Πολιτική

Δριμεία κριτική στην Έλενα Ακρίτα για το σχόλιο που έκανε προκειμένου να δικαιολογήσει την πισίνα στο σπίτι της που η ίδια αποκάλυψε σχολιάζοντας μια...

Οικονομία

Στην αποστολή 155.415 μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε εξατομικευμένες επιχειρήσεις, που θα υποχρεούνται να εκδίδουν ψηφιακά παραστατικά διακίνησης και...