Site icon Trenty

Το κόλπο να μαλακώσουμε ξανά την πετρωμένη καστανή ζάχαρη

Το κόλπο να μαλακώσουμε ξανά την πετρωμένη καστανή ζάχαρη


Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση ώστε να επαναφέρετε τη ζάχαρη που πέτρωσε στο πι και φι.

Έχετε πάρει απόφαση σήμερα να φτιάξετε κάτι γλυκό και λαχταριστό. Έχετε πάρει όλα τα υλικά που χρειάζεστε, τα έχετε απλώσει στον πάγκο και πηγαίνετε στο ντουλάπι να φέρετε την καστανή ζάχαρη. Και την ώρα που πρέπει να την προσθέσετε κατά τη διαδικασία της παρασκευής σας, είναι σκληρή σαν πέτρα.

Τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Παρατάτε τη συνταγή στη μέση; Ε, όχι βέβαια. Με τη σκληρή σαν πέτρα ζάχαρη βέβαια δεν τα βάζεις. Θα πρέπει να τη ”γλυκάνουμε” λίγο. Δηλαδή, να την επαναφέρουμε στην προηγούμενή της κατάσταση, πριν πετρώσει.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε τρία πράγματα. Λίγο νερό, ένα κομμάτι χαρτί από ρολό κουζίνας και έναν φούρνο μικροκυμάτων. Και μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο σας.

Θα ξεκινήσετε τοποθετώντας το ”τούβλο” από ζάχαρη σε ένα μπολ κατάλληλο για τα μικροκύματα. Στη συνέχεια θα ρίξετε πάνω από τη ζάχαρη ένα κουταλάκι του γλυκού νερό. Θα κόψετε ένα-δύο φύλλα χαρτί από ρολό κουζίνας, θα τα βρέξετε και θα τα τοποθετήσετε πάνω από τη ζάχαρη, σκεπάζοντάς τη. Μετά, θα βάλετε το μπολ με τη ζάχαρη στο φουρνάκι. Θα ξεκινήσετε να ζεσταίνετε τη ζάχαρη για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, τσεκάροντας πόσο έχει μαλακώσει. Θα επαναλαμβάνετε μέχρι να τη φέρετε στο σημείο που επιθυμείτε, και να είναι αρκετά μαλακή ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας. Μπορεί να χρειαστούν κάποια λεπτά.

Κι ένα extra tip
Αν έχετε ένα νέο πακέτο καστανής ζάχαρης και θέλετε να το διατηρήσετε χωρίς να πετρώσει για όσο περισσότερο καιρό γίνεται, τοποθετήστε τη συσκευασία σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύστε στο σε θερμοκρασία δωματίου.

Το άρθρο της εβδομάδας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

Exit mobile version